hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From jason <urg...@gmail.com>
Subject Re: KeeperErrorCode = NoNode for /hbase/master when running from local m/r job
Date Wed, 12 Jan 2011 03:21:59 GMT
Here is the M/R job log:

http://pastebin.com/pbwgKup4

And Zookeper messages during the job execution:

http://pastebin.com/rxNZDD7x


On 1/11/11, Jean-Daniel Cryans <jdcryans@apache.org> wrote:
> hbase.master isn't used since 0.20.0
>
> Can you post a log we can look at? Ideally the full log from the job,
> on pastebin.com or similar.
>
> J-D
>
> On Tue, Jan 11, 2011 at 5:24 PM, jason <urgisb@gmail.com> wrote:
>> Hi all,
>>
>> I am trying to connect to a remote hbase from my local M/R job (to
>> populate an hbase table with results)
>> Since my job is local I am not using any configuration files but pass
>> all the conf properties with -D arguments.
>>
>> I am passing "hbase.zookeeper.quorum" and "hbase.master" paths in the
>> Configuration to the HBaseAdmin() constructor.
>>
>> However, I am getting KeeperException$NoNodeException: KeeperErrorCode
>> = NoNode for /hbase/master when the zookeeper client asks for the
>> master address.
>>
>> Am I missing some other parameters for the client?
>> It seems like "hbase.master" property that I provide is ignored.
>>
>> I know that both remote zookeeper and hbase work fine (i am able to
>> use hbase shell, create and list tables, HBase Web UI works as well).
>> The zookeper instance is managed by hbase.
>>
>> Also when I look at the zookeper log, I see that my client gets
>> connected. But no errors logged.
>>
>> Thanks!
>>
>

Mime
View raw message