hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Navraj S. Chohan" <nlak...@gmail.com>
Subject Using Patched Version of Hadoop for HBase 0.90.0
Date Wed, 17 Nov 2010 23:37:24 GMT
Hi All,
I'm trying to upgrade from HBase 0.20.6 to HBase 0.90.0. I'm running into a
problem with "Wrong FS". The patch I'm applying to hadoop, which used to
work for my hbase-0.20.6, is not correctly showing up in the 0.90.0 install
when running.

The patch I apply to hadoop is:
http://bazaar.launchpad.net/~nchohan/%2Bjunk/DBUpgrade/annotate/head:/AppDB/hadoop/patch/hadoop-hbase.patch
The patch I apply to hbase is:
http://bazaar.launchpad.net/~nchohan/%2Bjunk/DBUpgrade/annotate/head:/AppDB/hbase/patch/hbase-defaultip.patch
<http://bazaar.launchpad.net/~nchohan/%2Bjunk/DBUpgrade/annotate/head:/AppDB/hbase/patch/hbase-defaultip.patch>
I modified the string from "Wrong FS" to  "***Wrong FS***" to make sure my
changes were showing up in HBase, but it does not. The same old string keeps
showing up.

I first build hadoop with the patched version doing
cd ${HADDOP_HOME}
ant clean
ant
cp build/hadoop-*-core.jar ./hadoop-0.20.2-core.jar
cp build/hadoop-0.20.2-core.jar ${HBASE_HOME/lib/

Then with the patched hbase I do:
cd ${HBASE_HOME}
mvn clean
mvn -DskipTest package
cp target/hbase-0.90.0.jar ./
cp target/hbase-0.90.0.jar ./lib/

After starting it, HBase keeps pulling in the old version of Hadoop. I went
and looked into the jar contents of the
${HBASE_HOME}/lib/hadoop-0.20.2-core.jar file to make sure that my changes
were indeed in the FileSystem.class (location of the "***Wrong FS***"
string) file.

How do I run or build hbase to pick up the updated jar file?

Thanks,
Raj

-- 
Navraj S. Chohan
nlake44@gmail.com

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message