hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stack <st...@duboce.net>
Subject Re: Trying to get the region servers working....
Date Thu, 03 Jun 2010 04:13:41 GMT
On Wed, Jun 2, 2010 at 5:37 PM, Anthony Ikeda <Anthony.Ikeda@cardlink.com.au
> wrote:

> However the region servers seem to keep resolving the master server to
> 127.0.0.1:60000
>
>
>
Your machines are finding 127.0.0.1 when they try to figure their
machinename it seems.  Can you fix that?

Both master and regionserver are doing this to figure out who they are:

    String addressStr = DNS.getDefaultHost(
        conf.get("hbase.master.dns.interface","default"),
        conf.get("hbase.master.dns.nameserver","default"));

.. then they are hoisting their address up into zk.


>From what I can tell in the ZooKeeper logs, it has started successfully and
> is communicating.
>
> ${HBASE_HOME/logs/ hbase-hbase-zookeeper-SVRH124.log
>
> 2010-06-03 10:05:47,286 INFO org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServer:
> Created server
>
> 2010-06-03 10:05:47,288 INFO org.apache.zookeeper.server.quorum.Follower:
> Following /172.28.2.136:2888
>
>
Its interesting that zk can figure out hostname.



> The hbase-site.xml for each server is configured as:
>
> <configuration>
>
>         <property>
>
>                 <name>hbase.rootdir</name>
>
>                 <value>hdfs://172.28.1.138/hbase</value>
>
>         </property>
>
>

Don't you want to add a port on there?



>         <property>
>
>                 <name>hbase.master</name>
>
>                 <value>172.28.1.138:60000</value>
>
>         </property>
>
>
This property is not used any more (presuming you are using a >= 0.20.x
hbase.





> Question:
>
> Why can’t the region servers contact the master? I’ve checked the
> /etc/hosts file and there are 2 entries to resolve the server name
> (127.0.0.1 and 172.28.x.x) with 127.0.0.1 coming first. But I’ve been told
> not to change this as it affects other functions of the server.
>
>
Try playing w/ port above.  See if that'll fix it.

St.Ack

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message