hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From <sallonch...@hotmail.com>
Subject Re: Tables Miss after Adding New Slave
Date Thu, 25 Mar 2010 02:53:33 GMT
Hi, Stack. Last time you told me how to start the new added datanode and 
regionserver and I followed your suggestions. It works well. But another 
question, I saw that tasktracker was not started. So how should I run 
tasktracker in the new added node? Thanks a lot!

Xianglong

--------------------------------------------------
From: "Stack" <stack@duboce.net>
Sent: Wednesday, March 10, 2010 11:59 PM
To: <hbase-user@hadoop.apache.org>
Subject: Re: Tables Miss after Adding New Slave

> 2010/3/10  <sallonchina@hotmail.com>:
>> Hi, everyone. I set up a hadoop cluster with 3 nodes: one mater and two 
>> slaves. Recently I want to add a new node as a slave to it. After 
>> configuration, the HDFS and HBase work, however, I found some tables in 
>> HBase previously disappear. I browse hbase directory in HDFS and found 
>> directories of the missing tables. Does anyone encounter the same 
>> situations or is there someone can help me to recover these tables? 
>> thanks!
>>
>
> Perhaps the node carrying the .META. region -- the catalog table that
> has table info -- was killed before it had time to flush its edits so
> added table edits were lost?
>
> You could playing with the ./bin/add_table.rb script.  See the head of
> the script for how to use it.  This should restore your tables by
> reading the content of the filesystem adding back the missing edits to
> .META..
>
> In future, be careful how you close down your cluster.  You could try
> flushing .META. first before running shutdown by doing the following
> in the shell:
>
> hbase> flush ".META."
>
> St.Ack
> 

Mime
View raw message