hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Bluemetrix Development <bmdevelopm...@gmail.com>
Subject Re: Setting up Secondary Indexing...
Date Wed, 17 Feb 2010 16:04:36 GMT
Hi,
Check your steps against these here:
http://rajeev1982.blogspot.com/2009/06/secondary-indexes-in-hbase.html
Thanks


On Tue, Feb 16, 2010 at 4:54 PM, Michael Segel
<michael_segel@hotmail.com> wrote:
>
> Ok, so I posted this to the wrong list. (Hadoop vs HBase) So I apologize for any duplication...
>
> Here's the skinny.
>
> I've got secondary indexes up and running on our Sandbox machines running Cloudera's
earlier release that had hbase-0.20.0.
> We're creating a development cluster using Cloudera's latest release which includes hbase-0.20.3
>
> So I've gone in and added the two entries in to hbase-site.xml.
> Edited hbase-env.sh
> To set up the HBASE_SHELL=/usr/lib/hbase-0.20/contrib/transactional/hbase-0.20.3-1.cloudera-transactional.jar
(rather than just the directory)
>
> When I start hadoop, no problem. When starting hbase with the secondary indexing. I get
the error:
> Exception in thread "main" java.lang.RuntimeException: java.lang.ClassNotFoundException:
>    org.apache.hadoop.hbase.regionserver.tableindexed.IndexedRegionServer
>
>        at org.apache.hadoop.conf.Configuration.getClass(Configuration.java:808)
>        at org.apache.hadoop.hbase.regionserver.HRegionServer.main(HRegionServer.java:2496)
> Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:
>    org.apache.hadoop.hbase.regionserver.tableindexed.IndexedRegionServer
>
> I've tried this with HBASE_SHELL=/usr/lib/hbase-0.20/contrib/transcational , same error.
>
> I've even gone as far to put an echo statement in the hbase-env.sh to echo back the shell
environment's value.
> (You can see it from stdout on the name node, plus also in the hbase-hadoop-regionserver-<machinename>.out
log file too.
>
> I know I'm missing something in the configuration.
>
> So what are the obvious things I overlooked?
>
> Also on the sandbox I put a copy of my hdfs-site.xml in my /etc/hbase-0.20/conf directory.
I can't seem to find out in my notes why I did this.
>
> So any suggestions would be greatly appreciated.
>
> Thx
>
> -Mikey
>
>
> _________________________________________________________________
> Hotmail: Trusted email with Microsoft’s powerful SPAM protection.
> http://clk.atdmt.com/GBL/go/201469226/direct/01/

Mime
View raw message