hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stack <st...@duboce.net>
Subject Re: Can get HBase to work on RedHat, even though it works on Ubuntu
Date Fri, 29 Jan 2010 19:35:21 GMT
Let us see.  Paste its content to pastie.org and post the link here (or on irc).
Thanks,
St.Ack

On Fri, Jan 29, 2010 at 10:55 AM, Pavel Gutin <pavelgutin@gmail.com> wrote:
> I just found that FAQ as well, but i still don't see any exception get
> logged into that folder, just some info, and none of it seems useful.
>
> 2010/1/29 Stack <stack@duboce.net>:
>> On, how to enable verbose (DEBUG in our speak), see
>> http://wiki.apache.org/hadoop/Hbase/FAQ#A5
>> St.Ack
>>
>> On Fri, Jan 29, 2010 at 10:49 AM, Stack <stack@duboce.net> wrote:
>>> Where are you looking for hbase logs?   They are in $HBASE_HOME/logs.
>>> St.Ack
>>>
>>> On Fri, Jan 29, 2010 at 9:48 AM, Pavel Gutin <pavelgutin@gmail.com> wrote:
>>>> My logs folder is empty. I can't seem to find anything to enable
>>>> verbose logging.
>>>>
>>>> 2010/1/29 Jean-Daniel Cryans <jdcryans@apache.org>:
>>>>> If you don't want HBase to start a zookeeper by default, edit
>>>>> conf/hbase-env.sh and look towards the end of the file for the right
>>>>> configuration to use.
>>>>>
>>>>> To understand why the Master doesn't start, take a quick look at its
>>>>> log you should see some obvious exceptions.
>>>>>
>>>>> J-D
>>>>>
>>>>> On Fri, Jan 29, 2010 at 9:37 AM, Pavel Gutin <pavelgutin@gmail.com>
wrote:
>>>>>> But that's the port zookeepers is running on. I want HBase to use
that
>>>>>> instance of zookeeper, and not start its own.
>>>>>> I tried changing the port in zoo.cfg, and HBase started with no error.
>>>>>> But then it still gave a "NoMasterRunningException"
>>>>>>
>>>>>> 2010/1/29 Jean-Daniel Cryans <jdcryans@apache.org>:
>>>>>>> Something is already listening on the port Zookeeper is trying
to
>>>>>>> open. Make sure there's nothing listening on 2181, 2888 and 3888.
>>>>>>>
>>>>>>> J-D
>>>>>>>
>>>>>>> On Fri, Jan 29, 2010 at 9:18 AM, Pavel Gutin <pavelgutin@gmail.com>
wrote:
>>>>>>>> I apologize if I am breaking some kind of list etiquette,
but I've
>>>>>>>> been struggling for the last week, and I have no idea where
to ask for
>>>>>>>> help.
>>>>>>>>
>>>>>>>> I got HBase to work on my virtual Ubuntu machine, but when
i tried
>>>>>>>> moving it to RedHat running on real hardware, it fails. I
start up
>>>>>>>> hadoop, then zookeeper and when i start HBase, i get the
following
>>>>>>>> error:
>>>>>>>>
>>>>>>>>>$ bin/start-hbase.sh
>>>>>>>> localhost: starting zookeeper, logging to
>>>>>>>> /usr/local/hadoop/hbase/bin/../logs/hbase-hadoop-zookeeper-fchadoop04.out
>>>>>>>> localhost: java.net.BindException: Address already in use
>>>>>>>> localhost:      at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method)
>>>>>>>> localhost:      at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(Unknown
Source)
>>>>>>>> localhost:      at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(Unknown
Source)
>>>>>>>> localhost:      at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(Unknown
Source)
>>>>>>>> localhost:      at
>>>>>>>> org.apache.zookeeper.server.NIOServerCnxn$Factory.<init>(NIOServerCnxn.java:140)
>>>>>>>> localhost:      at
>>>>>>>> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServerMain.runFromConfig(ZooKeeperServerMain.java:106)
>>>>>>>> localhost:      at
>>>>>>>> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeer.runZKServer(HQuorumPeer.java:90)
>>>>>>>> localhost:      at
>>>>>>>> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeer.main(HQuorumPeer.java:75)
>>>>>>>> starting master, logging to
>>>>>>>> /usr/local/hadoop/hbase/bin/../logs/hbase-hadoop-master-fchadoop04.out
>>>>>>>> localhost: starting regionserver, logging to
>>>>>>>> /usr/local/hadoop/hbase/bin/../logs/hbase-hadoop-regionserver-fchadoop04.out
>>>>>>>>
>>>>>>>> When I go into the shell after that, doing anything throws
a
>>>>>>>> "MasterNotRunningException"
>>>>>>>>
>>>>>>>> I would appreciate any help.
>>>>>>>>
>>>>>>>>  - Pavel
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>

Mime
View raw message