hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jean-Daniel Cryans <jdcry...@apache.org>
Subject Re: Getting started issue with HBase and ZooKeeper
Date Fri, 16 Oct 2009 17:35:47 GMT
Adam,

Do you see messages like "getMaster attempt 1 of 3" or something like
that? If so, could you parse the whole stuff?

Also, look in the zookeeper log in the logs dir and see if it prints
something at the same time it gives you the exception. If so, please
add it to your reply.

Thx,

J-D

On Thu, Oct 15, 2009 at 7:42 PM, Adam Smyczek <adam.smyczek@gmail.com> wrote:
> Hi,
>
> I'm trying to setup HBase in standalone mode for the first time.
> Following the getting started guide everything seems to be fine
> until I issue the first command on the HBase shell, for example
> the 'list' command. It throws the exception:
>
> java.io.IOException:
> org.apache.zookeeper.KeeperException$ConnectionLossException:
> KeeperErrorCode = ConnectionLoss for /hbase/master
>        at
> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZooKeeperWrapper.readAddressOrThrow(ZooKeeperWrapper.java:331)
>        at
> org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.ZooKeeperWrapper.readMasterAddressOrThrow(ZooKeeperWrapper.java:240)
>        at
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$TableServers.getMaster(HConnectionManager.java:318)
>        at
> org.apache.hadoop.hbase.client.HBaseAdmin.<init>(HBaseAdmin.java:72)
>        at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native
> Method)
> ...
>
> But it still prints the correct output. When I call 'list' or any other
> command again,
> it works fine. Any idea how to fix this?
>
> Based on some posts found by googling, I try to change 'localhost'
> to the host IP or host name, but without success.
> I'm running OS X 10.5.6 and HBase 0.20.1.
>
> Adam
>
>
>

Mime
View raw message