hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From stack <st...@duboce.net>
Subject Re: hbase and map/reduce hookup
Date Wed, 09 Sep 2009 21:35:02 GMT
Something is up.  You don't have a zoo.cfg lying about the CLASSPATH by any
chance, do you?
St.Ack

On Wed, Sep 9, 2009 at 2:25 PM, charles du <taiping.du@gmail.com> wrote:

> Hi Stack:
>
> Thanks for the reply. Yes. I set the full-path to hbase/conf.
>
> Actually, I printed out all environmental variables in my map/reduce
> program, and I can see HADOOP_PATH is set to the right place (to hbase jar,
> and hbase conf directory)
>
> Just want to double check, if everything works fine, my map/reduce program
> should look for <master_machine>:60000 instead of localhost:60000, right?
>
> Regards
>
> tp
>
> On Wed, Sep 9, 2009 at 6:45 AM, stack <stack@duboce.net> wrote:
>
> > On Tue, Sep 8, 2009 at 6:13 PM, charles du <taiping.du@gmail.com> wrote:
> >
> > > Hi:
> > >
> > > I installed hbase 0.19.3 and hadoop 0.19.1. I tried to run the
> BulkImport
> > > example on http://wiki.apache.org/hadoop/Hbase/MapReduce, get the
> > > following
> > > error.
> > >
> > >        "org.apache.hadoop.hbase.MasterNotRunningException:
> > localhost:60000"
> > >
> > > From the error message, it looks like the hadoop looks at the wrong
> place
> > > for the hbase configuration. I  added paths to hbase-0.19.3.jar,
> > > hbase-0.19.3-test.jar, hbase/conf to ""export HADOOP_CLASSPATH =" in
> > > 'hadoop-env.sh', populated the change to every hadoop machine, and
> > > restarted
> > > hadoop.
> > >
> > >
> > It looks like you are doing all the right stuff and I'd agree with your
> > speculation, that its not finding the hbase configuration.  You have set
> > full paths to hbase/conf directory in HADOOP_CLASSPATH?
> >
> > St.Ack
> >
>
>
>
> --
> tp
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message