hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From stack <st...@duboce.net>
Subject Re: HBase Error
Date Mon, 06 Jul 2009 23:38:42 GMT
You have added the hbase-site.xml where? Is it in the hadoop conf directory
or have you added the hbase conf directory to HADOOP_CLASSPATH in
hadoop-env.sh?  Or did you build the hbase-site.xml into your job jar?

St.Ack


On Mon, Jul 6, 2009 at 3:41 PM, John I. Noecker Jr. <jnoecker@proteuseng.com
> wrote:

> Hello all,
>
>
>
> I am using HBase within a Map/Reduce job, and when I run the job, it
> exits with the following error:
>
>
>
> 09/07/06 18:34:42 INFO mapred.JobClient: Task Id :
> attempt_200907061758_0004_m_000000_0, Status : FAILED
>
> org.apache.hadoop.hbase.MasterNotRunningException: localhost:60000
>
>  at
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$TableServers.getMaster
> (HConnectionManager.java:239)
>
>  at
> org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$TableServers.locateReg
> ion(HConnectionManager.java:439)
>
>  at org.apache.hadoop.hbase.client.HTable.<init>(HTable.java:115)
>
>  at org.apache.hadoop.hbase.client.HTable.<init>(HTable.java:98)
>
>  at com.proteus.athena.hadoop.xml.XmlMapper.map(XmlMapper.java:74)
>
>  at com.proteus.athena.hadoop.xml.XmlMapper.map(XmlMapper.java:1)
>
>  at org.apache.hadoop.mapred.MapRunner.run(MapRunner.java:50)
>
>  at org.apache.hadoop.mapred.MapTask.run(MapTask.java:342)
>
>  at org.apache.hadoop.mapred.Child.main(Child.java:158)
>
>
>
> I am running Hadoop 0.19.1 with HBase 0.19.3.  I have a cluster of 5
> nodes, with one node (named 'elroy' == 10.1.0.200) serving as the Hadoop
> namenode and  jobtracker and the HBase Master.
>
>
>
> My hbase-site.xml:
>
> <configuration>
>
>  <property>
>
>    <name>hbase.rootdir</name>
>
>    <value>hdfs://elroy/hbase</value>
>
>  </property>
>
>
>
>  <property>
>
>    <name>hbase.master</name>
>
>    <value>elroy:6000</value>
>
>  </property>
>
> </configuration>
>
>
>
> My regionservers:
>
> 10.1.0.200
>
> 10.1.0.201
>
> 10.1.0.202
>
> 10.1.0.203
>
> 10.1.0.204
>
>
>
> It seems that when the Map/Reduce job attempts to contact the HBase
> database, it tries to do so on localhost:6000 instead of elroy:6000...
> Since I have hbase.master set in hbase-site.xml, I am not sure why it is
> doing this.
>
>
>
> Any suggestions?
>
>
>
> Thanks,
>
> John Noecker Jr.
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message