hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jean-Daniel Cryans <jdcry...@apache.org>
Subject Re: HBASE Connection Refused: no further information
Date Wed, 27 May 2009 15:18:38 GMT
If you aren't able to telnet, then this is a network issue. Can you
figure why you can't telnet? When you connected via http, did you use
the same IP address and was it from the same client machine? Did you
try setting hbase1.qn-niat.net:60000 as your hbase.master?

J-D

On Wed, May 27, 2009 at 11:12 AM, gcr44 <geoffry.roberts@gmail.com> wrote:
>
> No, I am not able to telnet either.  However, when I try to connect via http
> on port 60010, I see a web page that says, "Master:
> hbase1.qn-niat.net:60000", which looks to me like the master is up and
> running correctly.  Also, the log files appear not to contain any errors.
>
> Could the problem be in the hbase.rootdir element from my hbase-site.xml?
> The port of 54310 is what the server side hbase-site.xml has for its
> hbase.rootdir element.
>
>  <property>
>    <name>hbase.rootdir</name>
>    <value>hdfs://hbase1:54310/hbase</value>
>    <description>The directory shared by region servers.
>    </description>
>  </property>
>
>
>
> Jean-Daniel Cryans-2 wrote:
>>
>> Are you able to telnet from the client machine to your master node
>> (192.168.25.49) on port 60000?
>>
>> J-D
>>
>> On Tue, May 26, 2009 at 7:58 PM, gcr44 <geoffry.roberts@gmail.com> wrote:
>>>
>>> All,
>>>
>>> I'm just getting started with HBASE 0.19.1.  I am running it on a five
>>> node
>>> Linux cluster. Everything seen to be working well.  I can successfully
>>> manipulate tables via the shell.  I cannot, however, connect from a
>>> remote
>>> java client.  I have configured an hbase-site.xml file and my client app
>>> certainly appears to be reading it.  But I get a message: "HBASE
>>> Connection
>>> Refused: no further information" after a series of Retrying to connect
>>> messages.
>>>
>>> The retry messages correspond to the property in my configuration file so
>>> I
>>> assume the problem is elsewhere. Is this some kind of permissions
>>> problem?
>>>
>>> Retry message fragment:
>>> ...Retrying connect to server:hbase1/192.168.25.49:60000...
>>>
>>> Property in question:
>>>  <property>
>>>    <name>hbase.master</name>
>>>    <value>hbase1:60000</value>
>>>    ...
>>>
>>>
>>> --
>>> View this message in context:
>>> http://www.nabble.com/HBASE-Connection-Refused%3A-no-further-information-tp23733471p23733471.html
>>> Sent from the HBase User mailing list archive at Nabble.com.
>>>
>>>
>>
>>
>
> --
> View this message in context: http://www.nabble.com/HBASE-Connection-Refused%3A-no-further-information-tp23733471p23744539.html
> Sent from the HBase User mailing list archive at Nabble.com.
>
>

Mime
View raw message