hbase-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Niels Basjes (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (HBASE-14750) HBaseConfiguration.create() doesn't load properties
Date Tue, 03 Nov 2015 14:29:27 GMT
Niels Basjes created HBASE-14750:
------------------------------------

             Summary: HBaseConfiguration.create() doesn't load properties
                 Key: HBASE-14750
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE-14750
             Project: HBase
          Issue Type: Bug
            Reporter: Niels Basjes


While writing an application that uses HBase I ran into the problem that although I have setup
the hbase-site.xml in the {{HBASE_CONF_DIR}}; the settings in this file are not picked up
in my application.

In several places I find instructions to include things like the {{hbase.zookeeper.quorum}}
in a properties file and the explicitly set these value from within the application (I have
actually done this in the past quite a few times).

Although this works I expect the system to automatically pickup the settings I have installed
already which are picked up by tools like the hbase shell and pig.

So I ended up writing this helper method:
{code:java}
    public static Configuration createConfiguration() {
        String hbaseConfDir = System.getenv("HBASE_CONF_DIR");
        if (hbaseConfDir == null) {
            hbaseConfDir = "/etc/hbase";
        }

        Configuration conf = HBaseConfiguration.create();
        conf.addResource(new Path(hbaseConfDir + "/hbase-site.xml"));
        return conf;
    }
{code}

I expect HBaseConfiguration.create() to give me a working config in an environment where everything
for all the other HBase clients has already been setup correctly.

My proposal is to change the HBaseConfiguration.create() to effectively include what my helper
method does.




--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message