hbase-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "stack (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (HBASE-8793) Regionserver ubuntu's startup script return code always 0
Date Wed, 26 Jun 2013 05:03:20 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE-8793?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=13693639#comment-13693639
] 

stack commented on HBASE-8793:
------------------------------

[~jmspaggi] You are a contributor now.  Try doing stuff in JIRA.  Let me know if you can't.
 Thanks boss.
                
> Regionserver ubuntu's startup script return code always 0
> ---------------------------------------------------------
>
>                 Key: HBASE-8793
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE-8793
>             Project: HBase
>          Issue Type: Bug
>          Components: scripts
>    Affects Versions: 0.94.6
>         Environment: Description:    Ubuntu 12.04.2 LTS
> Hbase: 0.94.6+96-1.cdh4.3.0.p0.13~precise-cdh4.3.0
>            Reporter: Michael CzerwiƄski
>            Assignee: Jean-Marc Spaggiari
>            Priority: Minor
>
> hbase-regionserver startup script always returns 0 (exit 0 at the end of the script)
this is wrong behaviour which causes issues when trying to recognise true status of the service.
> Replacing it with 'exit $?' seems to fix the problem, looking at hbase master return
codes are assigned to RETVAL variable which is used with exit.
> Not sure if the problem exist in other versions.
> > /etc/init.d/hbase-regionserver.orig status
> hbase-regionserver is not running.
> > echo $?
> After fix:
> > /etc/init.d/hbase-regionserver status
> hbase-regionserver is not running.
> > echo $?
> 1

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

Mime
View raw message