hbase-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "David S. Wang (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (HBASE-5904) is_enabled from shell returns differently from pre- and post- HBASE-5155
Date Wed, 09 May 2012 23:39:52 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE-5904?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=13271950#comment-13271950
] 

David S. Wang commented on HBASE-5904:
--------------------------------------

The patch did not apply because it's against 0.90, which it seems always fails with the QA
robot.

Anyone care to take a stab at the review?  I thought it was a fairly straightforward revert.
                
> is_enabled from shell returns differently from pre- and post- HBASE-5155
> ------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: HBASE-5904
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE-5904
>             Project: HBase
>          Issue Type: Bug
>          Components: zookeeper
>    Affects Versions: 0.90.6
>            Reporter: David S. Wang
>            Assignee: David S. Wang
>         Attachments: HBASE-5904.patch
>
>
> If I launch an hbase shell that uses HBase and ZooKeeper without HBASE-5155, against
HBase servers with HBASE-5155, then is_enabled for a table always returns false even if the
table is considered enabled by the servers from the logs.  If I then do the same thing but
with an HBase shell and ZooKeeper with HBASE-5155, then is_enabled returns as expected.
> If I launch an HBase shell that uses HBase and ZooKeeper without HBASE-5155, against
HBase servers also without HBASE-5155, then is_enabled works as you'd expect.  But if I then
do the same thing but with an HBase shell and ZooKeeper with HBASE-5155, then is_enabled returns
false even though the table is considered enabled by the servers from the logs.
> Additionally, if I then try to enable the table from the HBASE-5155-containing shell,
it hangs because the ZooKeeper code waits for the ZNode to be updated with "ENABLED" in the
data field, but what actually happens is that the ZNode gets deleted since the servers are
running without HBASE-5155.
> I think the culprit is that the indication of how a table is considered enabled inside
ZooKeeper has changed with HBASE-5155.  Before HBASE-5155, a table was considered enabled
if the ZNode for it did not exist.  After HBASE-5155, a table is considered enabled if the
ZNode for it exists and has "ENABLED" in its data.  I think the current code is incompatible
when running clients and servers where one side has HBASE-5155 and the other side does not.

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators: https://issues.apache.org/jira/secure/ContactAdministrators!default.jspa
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

        

Mime
View raw message