hbase-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "David S. Wang (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (HBASE-5904) is_enabled from shell returns differently from pre- and post- HBASE-5155
Date Mon, 30 Apr 2012 15:45:50 GMT
David S. Wang created HBASE-5904:
------------------------------------

             Summary: is_enabled from shell returns differently from pre- and post- HBASE-5155
                 Key: HBASE-5904
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/HBASE-5904
             Project: HBase
          Issue Type: Bug
          Components: zookeeper
    Affects Versions: 0.90.6
            Reporter: David S. Wang


If I launch an hbase shell that uses HBase and ZooKeeper without HBASE-5155, against HBase
servers with HBASE-5155, then is_enabled for a table always returns false even if the table
is considered enabled by the servers from the logs.  If I then do the same thing but with
an HBase shell and ZooKeeper with HBASE-5155, then is_enabled returns as expected.

If I launch an HBase shell that uses HBase and ZooKeeper without HBASE-5155, against HBase
servers also without HBASE-5155, then is_enabled works as you'd expect.  But if I then do
the same thing but with an HBase shell and ZooKeeper with HBASE-5155, then is_enabled returns
false even though the table is considered enabled by the servers from the logs.

Additionally, if I then try to enable the table from the HBASE-5155-containing shell, it hangs
because the ZooKeeper code waits for the ZNode to be updated with "ENABLED" in the data field,
but what actually happens is that the ZNode gets deleted since the servers are running without
HBASE-5155.

I think the culprit is that the indication of how a table is considered enabled inside ZooKeeper
has changed with HBASE-5155.  Before HBASE-5155, a table was considered enabled if the ZNode
for it did not exist.  After HBASE-5155, a table is considered enabled if the ZNode for it
exists and has "ENABLED" in its data.  I think the current code is incompatible when running
clients and servers where one side has HBASE-5155 and the other side does not.

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators: https://issues.apache.org/jira/secure/ContactAdministrators!default.jspa
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

        

Mime
View raw message