hbase-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From ashish singhi <ashish.sin...@huawei.com>
Subject RE: [Not Working in my trunk cluster] HBASE-12301: user_permission command does not show global permissions
Date Fri, 28 Nov 2014 15:23:35 GMT
I got it.
Actually I grant permission for a non-super user only for a table then when I do user_permission
it will not list anything.
But when I grant permission to it without any table or namespace. Then user_permission was
listing it.

When I checked code for user_permission command we get columns from table 'hbase:acl' only
which has row key 'hbase:acl' and column family 'l'.
But I thought table level permissions also will be listed by default, looks like I was wrong
here.

Regards

-----Original Message-----
From: ashish singhi [mailto:ashish.singhi@huawei.com] 
Sent: 27 November 2014 20:33
To: dev@hbase.apache.org
Subject: RE: [Not Working in my trunk cluster] HBASE-12301: user_permission command does not
show global permissions

Thank you so much Matteo for checking this out.

I will check what I am missing in my cluster.

Regards

-----Original Message-----
From: Matteo Bertozzi [mailto:theo.bertozzi@gmail.com]
Sent: 27 November 2014 20:29
To: dev@hbase.apache.org
Subject: Re: [Not Working in my trunk cluster] HBASE-12301: user_permission command does not
show global permissions

I just did a fresh checkout of master
(0f8894cd6435ed6962ec3d7c81be4cb0d4f7657e), and seems to works for me:
$ mvn clean install -DskipTests assembly:single $ tar xzvf hbase-assembly/target/hbase-2.0.0-SNAPSHOT-bin.tar.gz
$ export HBASE_HOME=`pwd`/hbase-2.0.0-SNAPSHOT/
$ export PATH=$HBASE_HOME/bin:$PATH
$ vim hbase-2.0.0-SNAPSHOT/conf/hbase-site.xml (set the AccessController
coprocessor)
$ hbase shell

hbase(main):001:0> grant 'foo', 'C'
0 row(s) in 0.4070 seconds

hbase(main):002:0> user_permission
User                                       Table,Family,Qualifier:Permission
foo                                       hbase,hbase:acl,,: [Permission:
actions=CREATE]

Matteo


On Thu, Nov 27, 2014 at 3:07 PM, ashish singhi <ashish.singhi@huawei.com>
wrote:

> Hi all.
>
> I have updated hbase-server, hbase-client, hbase-common, hbase-shell, 
> hbase-protocol jars and ruby directory  having changes till yesterday 
> in my old trunk cluster.
> Here I notice that user_permission command by default does not show 
> global permissions anymore.
>
> Can someone just confirm to me that it is really not working or I am 
> missing something in my cluster ?
>
> Regards,
> Ashish Singhi
>
>
>
>
Mime
View raw message