hbase-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ryan Rawson <ryano...@gmail.com>
Subject Re: help: test failure (under Maven)
Date Sun, 14 Feb 2010 03:17:51 GMT
Ill help you later... I'm out and about but it looks like the test is stale
since the new default for that value is indeed 3000. Probably can just
change it to 3000 for now...

On Feb 13, 2010 7:12 PM, "Paul Smith" <psmith@aconex.com> wrote:

Ok, I'm down to a single test failure I just don't get while running under
Maven (HBASE-2099).

-------------------------------------------------------------------------------
Test set: org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeerTest
-------------------------------------------------------------------------------
Tests run: 2, Failures: 1, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 0.553 sec
<<< FAILURE!
testMakeZKProps(org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeerTest)  Time
elapsed: 0.386 sec  <<< FAILURE!
junit.framework.AssertionFailedError: expected:<2000> but was:<3000>

which is this method:

 public void testMakeZKProps() {
   Properties properties = HQuorumPeer.makeZKProps(conf);
   assertEquals(2000, Integer.parseInt(properties.getProperty("tickTime")));

I'm guessing that the default is 3000 (certainly hbase-default.xml has it),
but the tests expectation is that it is changed by the conf to be 2000,
perhaps because some expected resource is not on the classpath that contains
overridden properties, but I'm stuffed if I can work out where within the
test the expected modification to this tickTime property to be 2000.

I even tried doing a 'find... | xargs fgrep ..' sort of search to locate
both '2000' and 'tickTime' but nothing really jumps out at me at the moment.

I really think I've stuffed up a directory move or something, so if someone
can point me to the file this test should be getting this from I should be
able to work it out.

If I can fix this, then 'mvn test' passes cleanly!  (Albeit taking a
_looong_ time, like 10 minutes... How long does it generally take under an
Ivy build?  Just for comparison, again I may have configured something
wrong).

cheers,

Paul

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message