hbase-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Paul Smith <psm...@aconex.com>
Subject help: test failure (under Maven)
Date Sun, 14 Feb 2010 03:11:44 GMT
Ok, I'm down to a single test failure I just don't get while running under Maven (HBASE-2099).

-------------------------------------------------------------------------------
Test set: org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeerTest
-------------------------------------------------------------------------------
Tests run: 2, Failures: 1, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 0.553 sec <<< FAILURE!
testMakeZKProps(org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeerTest)  Time elapsed: 0.386 sec
 <<< FAILURE!
junit.framework.AssertionFailedError: expected:<2000> but was:<3000>

which is this method:

  public void testMakeZKProps() {
    Properties properties = HQuorumPeer.makeZKProps(conf);
    assertEquals(2000, Integer.parseInt(properties.getProperty("tickTime")));

I'm guessing that the default is 3000 (certainly hbase-default.xml has it), but the tests
expectation is that it is changed by the conf to be 2000, perhaps because some expected resource
is not on the classpath that contains overridden properties, but I'm stuffed if I can work
out where within the test the expected modification to this tickTime property to be 2000.

I even tried doing a 'find... | xargs fgrep ..' sort of search to locate both '2000' and 'tickTime'
but nothing really jumps out at me at the moment.

I really think I've stuffed up a directory move or something, so if someone can point me to
the file this test should be getting this from I should be able to work it out.

If I can fix this, then 'mvn test' passes cleanly!  (Albeit taking a _looong_ time, like 10
minutes... How long does it generally take under an Ivy build?  Just for comparison, again
I may have configured something wrong).

cheers,

Paul
Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message