harmony-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Sean Qiu" <sean.xx....@gmail.com>
Subject Re: [buildtest] does the buildtest 2.0 work with an 1.7
Date Fri, 04 Jan 2008 09:02:04 GMT
I prefer fixing this bug to supplying a exclude list for each platform.
I will supply the fix later.

You can copy the <root>/tests/maven_test/exclude.list.linux.x86 to
<root>/tests/maven_test/exclude.list.linux.x86_64 as a workaround.

2008/1/4, Nathan Beyer <nbeyer@gmail.com>:
>
> Yes, I'm running on Ubuntu x86_64.
>
> On Jan 2, 2008 3:46 AM, Sean Qiu <sean.xx.qiu@gmail.com> wrote:
> > Happy new year first. :)
> >
> > I have tested the maven_test within "r606592, (Dec 24 2007),
> Linux/ia32/gcc
> > 4.1.0, release build" again.
> > It works fine.
> >
> > And i have noticed that *
> > org.apache.maven.project.injection.DefaultProfileInjectorTest *should
> been
> > excluded
> > in both linux.x86.32 and windows.x86.32.
> >
> > Do you run the test in linux.x86.64? I have not test this platform yet,
> but
> > this test, i guess, should fail as well.
> >
> >
> > 2007/12/27, Nathan Beyer <nbeyer@gmail.com>:
> >
> > >
> > > Those paths don't exist as you listed them. However, these similar
> > > paths did. Note:
> > >
> > > build/results/maven_test/results/output.txt
> > > Contents == Maven test run with 'Build Successful' at the end.
> > >
> > > build/results/maven_test/results/report.txt
> > > Contents ==
> > > Failures: 0, errors: 0
> > > -------------------------------------
> > >
> > > Even though all of these indicated success, I looked in the
> > > 'build/results/maven_tests/results/reports' folder at the JUnit xml
> > > files and found one failure.
> > >
> > > /bt/build/results/maven_test/results/reports/TEST-
> > > org.apache.maven.project.injection.DefaultProfileInjectorTest.xml
> > >
> > > I've attached the file. I'll have to dig in a bit more to see what's
> > > going on with this test. Why is this so hidden?
> > >
> > > -Nathan
> > >
> > >
> > > On Dec 26, 2007 12:09 AM, Sean Qiu <sean.xx.qiu@gmail.com> wrote:
> > > > It works for me and i cannot find the root problem according to your
> > > message
> > > > pasted.
> > > >
> > > > Could you please check the content of
> > > > <root>/build/maven_test/results/reports.txt?
> > > > It will summarize the test results ant the failure can be found in
> > > > <root>/build/maven_test/results/output.txt.
> > > > The failure's detail is place in xml/<Testname>.xml.
> > > >
> > > > It may help to find out the actual cause that the build failed.
> > > >
> > > > 2007/12/25, Nathan Beyer <nbeyer@gmail.com>:
> > > >
> > > > >
> > > > > That fix seems to be helping, but I'm back to the same error I was
> > > > > seeing before with the maven_test.
> > > > >
> > > > >     [java]      [exec] [INFO] BUILD SUCCESSFUL
> > > > >     [java]      [exec] [INFO]
> > > > >
> > >
> ------------------------------------------------------------------------
> > > > >     [java]      [exec] [INFO] Total time: 50 seconds
> > > > >     [java]      [exec] [INFO] Finished at: Mon Dec 24 21:42:49 CST
> > > 2007
> > > > >     [java]      [exec] [INFO] Final Memory: 32M/152M
> > > > >     [java]      [exec] [INFO]
> > > > >
> > >
> ------------------------------------------------------------------------
> > > > >     [java]      [echo]
> > > > > work.dir:/home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test
> > > > >     [java]
> > > > >     [java] restore.maven.pom:
> > > > >     [java]      [copy] Copying 1 file to
> > > > > /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/maven-2.0.7-src
> > > > >     [java]
> > > > >     [java] compose.report:
> > > > >     [java]    [delete] Deleting directory
> > > > > /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/logs
> > > > >     [java]    [delete] Deleting:
> > > > > /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/report.txt
> > > > >     [java]     [mkdir] Created dir:
> > > > > /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/logs
> > > > >     [java]      [copy] Copying 49 files to
> > > > > /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/logs
> > > > >     [java]      [copy] Copying 49 files to
> > > > > /home/nathan/harmony/bt/build/results/maven_test/results/reports
> > > > >     [java]    [concat] No existing resources and no nested text,
> doing
> > > > > nothing
> > > > >     [java]    [concat] No existing resources and no nested text,
> doing
> > > > > nothing
> > > > >     [java]      [copy] Copying 2 files to
> > > > > /home/nathan/harmony/bt/build/results/maven_test/results
> > > > >     [java]     [mkdir] Created dir:
> > > > > /home/nathan/harmony/bt/build/results/maven_test/20071224_0941
> > > > >     [java]      [copy] Warning: Could not find file
> > > > >
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.txt
> > > > > to copy.
> > > > >     [java] [replaceregexp] The following file is missing:
> > > > >
> > > > >
> > >
> '/home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.failed.error.txt'
> > > > >     [java]      [copy] Warning: Could not find file
> > > > >
> > > > >
> > >
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.failed.error.txt
> > > > > to copy.
> > > > >     [java]    [length]
> > > > >
> > > > >
> > >
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.failed.txt
> > > > > does not exist
> > > > >     [java]      [copy] Warning: Could not find file
> > > > >
> > > > >
> > >
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.failed.error.txt
> > > > > to copy.
> > > > >     [java]    [length]
> > > > >
> > > > >
> > >
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.error.txt
> > > > > does not exist
> > > > >     [java]    [concat]
> > > > >
> > > > >
> > >
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.failed.error.txt
> > > > > does not exist.
> > > > >     [java]      [copy] Copying 51 files to
> > > > > /home/nathan/harmony/bt/build/results/maven_test/20071224_0941
> > > > >     [java]
> > > > >     [java] check.status:
> > > > >     [java]
> > > > >     [java] BUILD FAILED
> > > > >     [java] /home/nathan/harmony/bt/tests/maven_test/build.xml:311:
> > > > > Maven run failed: there are test failures
> > > > >     [java]
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > On Dec 23, 2007 11:48 PM, Sean Qiu <sean.xx.qiu@gmail.com>
wrote:
> > > > > > Yes. The root of the problem is that the behavior of task
> > > > > > *<xmlproperty>*is changed in  ANT
> > > > > > 1.7.0.
> > > > > >
> > > > > > Loading parameters.xml [1] property file with ant, the value
of
> "
> > > > > > parameter.required.noupdate" is different between version 1.6.5and
> > > > > 1.7.0 of
> > > > > > ANT. In the case of 1.6.5, value of the property is *unset *but
> *""
> > > *in
> > > > > > 1.7.0.
> > > > > >
> > > > > > So the expression in framework.xml [2] will always return
> false,It
> > > makes
> > > > > > that the "*do-svn-update-bt*" unreachable and the script cannot
> find
> > > the
> > > > > > tests directory before checking it out.
> > > > > >
> > > > > > I have reported a jira [3] and supplied the patch.
> > > > > >
> > > > > > 1. parameters.xml
> > > > > > <parameters>
> > > > > >     <required/>
> > > > > >         <noupdate description="Turns off local BTI repository
> > > updates on
> > > > > > 'install' and 'setup' stages."/>
> > > > > >     </repository>
> > > > > > </parameters>
> > > > > >
> > > > > > 2. framework.xml
> > > > > >             <if>
> > > > > >                  <and>
> > > > > >                     <not><isset property="
> > > > > > framework.parameters.repository.noupdate"/></not>
> > > > > >                      <not><contains string="${
> > > > > > framework.parameters.repository.awaited}"
> > > > > >                                     substring="|${
> tmp.relative.path
> > > > > > }|"/></not>
> > > > > >                  </and>
> > > > > >             <then>
> > > > > >                 <do-svn-update-bt path="${tmp.relative.path}"/>
> > > > > >             </then>
> > > > > >             </if>
> > > > > >
> > > > > > 3.https://issues.apache.org/jira/browse/HARMONY-5337
> > > > > >
> > > > > > 2007/12/21, Stepan Mishura <stepan.mishura@gmail.com>:
> > > > > >
> > > > > > > On 12/21/07, Sean Qiu <sean.xx.qiu@gmail.com> wrote:
> > > > > > > > It seems that <svn-update-bt path="${test.sources.dir}/${
> > > suite.name}"/>
> > > > > > > > cannot check out the tests.
> > > > > > >
> > > > > > > Do you mean fail with ANT 1.7? I assume it works OK with
1.6.5
> .
> > > > > > >
> > > > > > > -Stepan.
> > > > > > >
> > > > > > > > The gut adaptor has the same problem and fails for
the same
> > > error.
> > > > > > > >
> > > > > > > > I will dive into this issues to find out a solution
later.
> > > > > > > >
> > > > > > > > 2007/12/21, Sean Qiu <sean.xx.qiu@gmail.com>:
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > "#>./buildtest.sh install" will call target
> > > update-framework[1] of
> > > > > > > > > build.xml.
> > > > > > > > > Update-framework only update the <root>/scripts
and
> > > > > <root>/adaptors in
> > > > > > > > > BTI,
> > > > > > > > > while many tests as well as configurations are
in
> <root>/tests
> > > > > > directory.
> > > > > > > > > Missing <root>/tests cause the build error.
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > The reason we do not update <root>/tests
directly in
> install
> > > step
> > > > > is
> > > > > > if we
> > > > > > > > > just want to run a single test suite,
> > > > > > > > > it will be unnecessary to check out all of the
tests,
> since it
> > > is
> > > > > > > > > time-comsuming.
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > So the "setup" target of adaptor of each test
suite is
> > > supposed to
> > > > > > check
> > > > > > > > > out individual tests themselves
> > > > > > > > > within <svn-update-bt path="${test.sources.dir}/${
> suite.name}"/>.
> > > > > > > > > And it is missing in maven adaptor, so i guess
it is my
> fault.
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > Generally, i will using "svn co" rather than
"svn co -N"
> to
> > > > > develop a
> > > > > > new
> > > > > > > > > adaptor.
> > > > > > > > > This will download the whole tests directly,
so i overlook
> > > this
> > > > > > problem.
> > > > > > > > > I will supply a patch for maven test  as well
as all the
> other
> > > > > > adaptors i
> > > > > > > > > raised.
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > Thanks very much to point it out.
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > 1. update-framework of build.xml
> > > > > > > > >
> > > > > > > > >     <target name="update-framework"
> > > > > > > > >             unless="
> framework.parameters.repository.noupdate">
> > > > > > > > >         <!-- do update of framework implementation
and
> test
> > > suite
> > > > > > > > >              integration scripts -->
> > > > > > > > >         <exec executable="svn" dir="${ root.dir}"
> > > > > failonerror="true">
> > > > > > > > >             <arg line="update ${scripts.dir}
${
> adaptors.dir
> > > }"/>
> > > > > > > > >         </exec>
> > > > > > > > >     </target>
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > 2007/12/21, Nathan Beyer < nbeyer@gmail.com>:
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > The README doesn't say I need to checkout
that folder
> and
> > > it's
> > > > > very
> > > > > > > > > > specific about the checkout command using
the "-N" to
> NOT
> > > check
> > > > > out
> > > > > > > > > > any sub-folder. Is the documentation wrong?
I'm
> specifically
> > > try
> > > > > to
> > > > > > > > > > get this thing to work out of the box because
we need to
> get
> > > > > > buildtest
> > > > > > > > > > 2.0 out of permanent branch and back into
the trunk.
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > On my Windows machine, I switched to Ant
1.6.5 and ran
> the
> > > same
> > > > > > > > > > commands and a lot more is happening now;
it checked out
> the
> > > > > > > > > > 'tests/maven_test' folder and began a build.
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > -Nathan
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > On Dec 20, 2007 9:46 PM, Sean Qiu <sean.xx.qiu@gmail.com
> >
> > > wrote:
> > > > > > > > > > > I have tried this adaptor, it works
fine here.
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > And once i rename the <root>/tests/maven_tests
to
> other
> > > name,
> > > > > it
> > > > > > will
> > > > > > > > > > fail
> > > > > > > > > > > with the same error message as you.
> > > > > > > > > > > The reason should be that the adaptor
cannot find this
> > > > > directory.
> > > > > > > > > > > So I guess you may have not checked
out the directory
> of
> > > > > > > > > > > <root>/tests/maven_test .
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > Could you please check it out first
and try again?
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > 2007/12/21, Nathan Beyer <ndbeyer@apache.org>:
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > I'm having all sorts of issues
with buildtest 2.0.
> > > Here's
> > > > > what
> > > > > > I'm
> > > > > > > > > > > > running, is there anything that's
out of whack?
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > Ubuntu 7.10 on x86_64 (AMD dual
core)
> > > > > > > > > > > > Sun Java 1.6
> > > > > > > > > > > > Ant 1.7
> > > > > > > > > > > > SVN 1.4.4
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > Windows XP on x86
> > > > > > > > > > > > Sun Java 1.6
> > > > > > > > > > > > MSVC 2003
> > > > > > > > > > > > Ant 1.7
> > > > > > > > > > > > SVN 1.4.5
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > Here's what I'm doing, per the
README [1].
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > * svn checkout -N
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > >
> https://svn.apache.org/repos/asf/harmony/enhanced/buildtest/branches/2.0/
> > > > > > > > > > > > * Tweak the buildtest.sh to setup
the environment
> > > variables
> > > > > and
> > > > > > then
> > > > > > > > > > > > run these commands.
> > > > > > > > > > > > * ./buildtest.sh install
> > > > > > > > > > > > * ./buildtest.sh setup -Dtest.suites=
> > > > > "classlib,drlvm,maven_test"
> > > > > > > > > > > > * ./buildtest.sh run
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > Here's the failure I get --
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > -install:
> > > > > > > > > > > >      [echo]
> > > > > > > > > > > >      [echo] --------
> > > > > > > > > > > >      [echo] WARNING: Target setup
of adaptor for
> Test
> > > Suite
> > > > > > > > > > 'maven_test'
> > > > > > > > > > > > FAILED
> > > > > > > > > > > >      [echo] -------- with the
following exception:
> > > > > > > > > > > >      [echo] The following error
occurred while
> executing
> > > > > this
> > > > > > line:
> > > > > > > > > > > >      [echo]
> > > > > /home/nathan/harmony/bti/scripts/framework.xml:1079:
> > > > > > > > > > > > /home/nathan/harmony/bti/tests/maven_test
is not a
> valid
> > > > > > directory
> > > > > > > > > > > >    [delete] Deleting:
> > > > > > > > > > /home/nathan/harmony/bti/build/temp/null1764598389
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > check-status:
> > > > > > > > > > > >      [echo]
> > > > > > > > > > > >      [echo] ------
> > > > > > > > > > > >      [echo] ERROR: Setup of Test
Suite 'maven_test'
> > > FAILED.
> > > > > > > > > > > >      [echo] ------
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > BUILD FAILED
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > The same failure happened on windows;
the paths were
> > > just a
> > > > > bit
> > > > > > > > > > different.
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > I thought this was supposed to
work out of the box.
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > -Nathan
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > [1]
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > >
> https://svn.apache.org/repos/asf/harmony/enhanced/buildtest/branches/2.0/README.txt
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > --
> > > > > > > > > > > Sean Qiu
> > > > > > > > > > > http://xiaoxia.turendui.com
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > --
> > > > > > > > > Sean Qiu
> > > > > > > > > http://xiaoxia.turendui.com
> > > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > > --
> > > > > > > > Sean Qiu
> > > > > > > > http://xiaoxia.turendui.com
> > > > > > >
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > --
> > > > > >
> > > > > > Sean Qiu
> > > > > > http://xiaoxia.turendui.com
> > > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > --
> > > >
> > > > Sean Qiu
> > > > http://xiaoxia.turendui.com
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
> > --
> >
> > Sean Qiu
> > http://xiaoxia.turendui.com
> >
>



-- 
Sean Qiu
http://xiaoxia.turendui.com

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message