harmony-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Sean Qiu" <sean.xx....@gmail.com>
Subject Re: [buildtest] does the buildtest 2.0 work with an 1.7
Date Wed, 26 Dec 2007 06:09:22 GMT
It works for me and i cannot find the root problem according to your message
pasted.

Could you please check the content of
<root>/build/maven_test/results/reports.txt?
It will summarize the test results ant the failure can be found in
<root>/build/maven_test/results/output.txt.
The failure's detail is place in xml/<Testname>.xml.

It may help to find out the actual cause that the build failed.

2007/12/25, Nathan Beyer <nbeyer@gmail.com>:
>
> That fix seems to be helping, but I'm back to the same error I was
> seeing before with the maven_test.
>
>     [java]      [exec] [INFO] BUILD SUCCESSFUL
>     [java]      [exec] [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
>     [java]      [exec] [INFO] Total time: 50 seconds
>     [java]      [exec] [INFO] Finished at: Mon Dec 24 21:42:49 CST 2007
>     [java]      [exec] [INFO] Final Memory: 32M/152M
>     [java]      [exec] [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
>     [java]      [echo]
> work.dir:/home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test
>     [java]
>     [java] restore.maven.pom:
>     [java]      [copy] Copying 1 file to
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/maven-2.0.7-src
>     [java]
>     [java] compose.report:
>     [java]    [delete] Deleting directory
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/logs
>     [java]    [delete] Deleting:
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/report.txt
>     [java]     [mkdir] Created dir:
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/logs
>     [java]      [copy] Copying 49 files to
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/logs
>     [java]      [copy] Copying 49 files to
> /home/nathan/harmony/bt/build/results/maven_test/results/reports
>     [java]    [concat] No existing resources and no nested text, doing
> nothing
>     [java]    [concat] No existing resources and no nested text, doing
> nothing
>     [java]      [copy] Copying 2 files to
> /home/nathan/harmony/bt/build/results/maven_test/results
>     [java]     [mkdir] Created dir:
> /home/nathan/harmony/bt/build/results/maven_test/20071224_0941
>     [java]      [copy] Warning: Could not find file
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.txt
> to copy.
>     [java] [replaceregexp] The following file is missing:
>
> '/home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.failed.error.txt'
>     [java]      [copy] Warning: Could not find file
>
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.failed.error.txt
> to copy.
>     [java]    [length]
>
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.failed.txt
> does not exist
>     [java]      [copy] Warning: Could not find file
>
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.failed.error.txt
> to copy.
>     [java]    [length]
>
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.error.txt
> does not exist
>     [java]    [concat]
>
> /home/nathan/harmony/bt/build/checkouts/maven_test/tmpfile.results.failed.error.txt
> does not exist.
>     [java]      [copy] Copying 51 files to
> /home/nathan/harmony/bt/build/results/maven_test/20071224_0941
>     [java]
>     [java] check.status:
>     [java]
>     [java] BUILD FAILED
>     [java] /home/nathan/harmony/bt/tests/maven_test/build.xml:311:
> Maven run failed: there are test failures
>     [java]
>
>
>
> On Dec 23, 2007 11:48 PM, Sean Qiu <sean.xx.qiu@gmail.com> wrote:
> > Yes. The root of the problem is that the behavior of task
> > *<xmlproperty>*is changed in  ANT
> > 1.7.0.
> >
> > Loading parameters.xml [1] property file with ant, the value of "
> > parameter.required.noupdate" is different between version 1.6.5 and
> 1.7.0 of
> > ANT. In the case of 1.6.5, value of the property is *unset *but *"" *in
> > 1.7.0.
> >
> > So the expression in framework.xml [2] will always return false,It makes
> > that the "*do-svn-update-bt*" unreachable and the script cannot find the
> > tests directory before checking it out.
> >
> > I have reported a jira [3] and supplied the patch.
> >
> > 1. parameters.xml
> > <parameters>
> >     <required/>
> >         <noupdate description="Turns off local BTI repository updates on
> > 'install' and 'setup' stages."/>
> >     </repository>
> > </parameters>
> >
> > 2. framework.xml
> >             <if>
> >                  <and>
> >                     <not><isset property="
> > framework.parameters.repository.noupdate"/></not>
> >                      <not><contains string="${
> > framework.parameters.repository.awaited}"
> >                                     substring="|${tmp.relative.path
> > }|"/></not>
> >                  </and>
> >             <then>
> >                 <do-svn-update-bt path="${tmp.relative.path}"/>
> >             </then>
> >             </if>
> >
> > 3.https://issues.apache.org/jira/browse/HARMONY-5337
> >
> > 2007/12/21, Stepan Mishura <stepan.mishura@gmail.com>:
> >
> > > On 12/21/07, Sean Qiu <sean.xx.qiu@gmail.com> wrote:
> > > > It seems that <svn-update-bt path="${test.sources.dir}/${suite.name}"/>
> > > > cannot check out the tests.
> > >
> > > Do you mean fail with ANT 1.7? I assume it works OK with 1.6.5.
> > >
> > > -Stepan.
> > >
> > > > The gut adaptor has the same problem and fails for the same error.
> > > >
> > > > I will dive into this issues to find out a solution later.
> > > >
> > > > 2007/12/21, Sean Qiu <sean.xx.qiu@gmail.com>:
> > > > >
> > > > > "#>./buildtest.sh install" will call target update-framework[1]
of
> > > > > build.xml.
> > > > > Update-framework only update the <root>/scripts and
> <root>/adaptors in
> > > > > BTI,
> > > > > while many tests as well as configurations are in <root>/tests
> > directory.
> > > > > Missing <root>/tests cause the build error.
> > > > >
> > > > > The reason we do not update <root>/tests directly in install
step
> is
> > if we
> > > > > just want to run a single test suite,
> > > > > it will be unnecessary to check out all of the tests, since it is
> > > > > time-comsuming.
> > > > >
> > > > > So the "setup" target of adaptor of each test suite is supposed to
> > check
> > > > > out individual tests themselves
> > > > > within <svn-update-bt path="${test.sources.dir}/${suite.name }"/>.
> > > > > And it is missing in maven adaptor, so i guess it is my fault.
> > > > >
> > > > > Generally, i will using "svn co" rather than "svn co -N" to
> develop a
> > new
> > > > > adaptor.
> > > > > This will download the whole tests directly, so i overlook this
> > problem.
> > > > > I will supply a patch for maven test  as well as all the other
> > adaptors i
> > > > > raised.
> > > > >
> > > > > Thanks very much to point it out.
> > > > >
> > > > > 1. update-framework of build.xml
> > > > >
> > > > >     <target name="update-framework"
> > > > >             unless="framework.parameters.repository.noupdate">
> > > > >         <!-- do update of framework implementation and test suite
> > > > >              integration scripts -->
> > > > >         <exec executable="svn" dir="${ root.dir}"
> failonerror="true">
> > > > >             <arg line="update ${scripts.dir} ${adaptors.dir}"/>
> > > > >         </exec>
> > > > >     </target>
> > > > >
> > > > > 2007/12/21, Nathan Beyer < nbeyer@gmail.com>:
> > > > > >
> > > > > > The README doesn't say I need to checkout that folder and it's
> very
> > > > > > specific about the checkout command using the "-N" to NOT check
> out
> > > > > > any sub-folder. Is the documentation wrong? I'm specifically
try
> to
> > > > > > get this thing to work out of the box because we need to get
> > buildtest
> > > > > > 2.0 out of permanent branch and back into the trunk.
> > > > > >
> > > > > > On my Windows machine, I switched to Ant 1.6.5 and ran the same
> > > > > > commands and a lot more is happening now; it checked out the
> > > > > > 'tests/maven_test' folder and began a build.
> > > > > >
> > > > > > -Nathan
> > > > > >
> > > > > > On Dec 20, 2007 9:46 PM, Sean Qiu <sean.xx.qiu@gmail.com>
wrote:
> > > > > > > I have tried this adaptor, it works fine here.
> > > > > > >
> > > > > > > And once i rename the <root>/tests/maven_tests to
other name,
> it
> > will
> > > > > > fail
> > > > > > > with the same error message as you.
> > > > > > > The reason should be that the adaptor cannot find this
> directory.
> > > > > > > So I guess you may have not checked out the directory of
> > > > > > > <root>/tests/maven_test .
> > > > > > >
> > > > > > > Could you please check it out first and try again?
> > > > > > >
> > > > > > > 2007/12/21, Nathan Beyer <ndbeyer@apache.org>:
> > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > > I'm having all sorts of issues with buildtest 2.0.
Here's
> what
> > I'm
> > > > > > > > running, is there anything that's out of whack?
> > > > > > > >
> > > > > > > > Ubuntu 7.10 on x86_64 (AMD dual core)
> > > > > > > > Sun Java 1.6
> > > > > > > > Ant 1.7
> > > > > > > > SVN 1.4.4
> > > > > > > >
> > > > > > > > Windows XP on x86
> > > > > > > > Sun Java 1.6
> > > > > > > > MSVC 2003
> > > > > > > > Ant 1.7
> > > > > > > > SVN 1.4.5
> > > > > > > >
> > > > > > > > Here's what I'm doing, per the README [1].
> > > > > > > >
> > > > > > > > * svn checkout -N
> > > > > > > >
> > > > > >
> >
> https://svn.apache.org/repos/asf/harmony/enhanced/buildtest/branches/2.0/
> > > > > > > > * Tweak the buildtest.sh to setup the environment
variables
> and
> > then
> > > > > > > > run these commands.
> > > > > > > > * ./buildtest.sh install
> > > > > > > > * ./buildtest.sh setup -Dtest.suites=
> "classlib,drlvm,maven_test"
> > > > > > > > * ./buildtest.sh run
> > > > > > > >
> > > > > > > > Here's the failure I get --
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > > -install:
> > > > > > > >      [echo]
> > > > > > > >      [echo] --------
> > > > > > > >      [echo] WARNING: Target setup of adaptor for Test
Suite
> > > > > > 'maven_test'
> > > > > > > > FAILED
> > > > > > > >      [echo] -------- with the following exception:
> > > > > > > >      [echo] The following error occurred while executing
> this
> > line:
> > > > > > > >      [echo]
> /home/nathan/harmony/bti/scripts/framework.xml:1079:
> > > > > > > > /home/nathan/harmony/bti/tests/maven_test is not a
valid
> > directory
> > > > > > > >    [delete] Deleting:
> > > > > > /home/nathan/harmony/bti/build/temp/null1764598389
> > > > > > > >
> > > > > > > > check-status:
> > > > > > > >      [echo]
> > > > > > > >      [echo] ------
> > > > > > > >      [echo] ERROR: Setup of Test Suite 'maven_test'
FAILED.
> > > > > > > >      [echo] ------
> > > > > > > >
> > > > > > > > BUILD FAILED
> > > > > > > >
> > > > > > > > The same failure happened on windows; the paths were
just a
> bit
> > > > > > different.
> > > > > > > >
> > > > > > > > I thought this was supposed to work out of the box.
> > > > > > > >
> > > > > > > > -Nathan
> > > > > > > >
> > > > > > > > [1]
> > > > > > > >
> > > > > >
> >
> https://svn.apache.org/repos/asf/harmony/enhanced/buildtest/branches/2.0/README.txt
> > > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > > --
> > > > > > > Sean Qiu
> > > > > > > http://xiaoxia.turendui.com
> > > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > --
> > > > > Sean Qiu
> > > > > http://xiaoxia.turendui.com
> > > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > --
> > > > Sean Qiu
> > > > http://xiaoxia.turendui.com
> > >
> >
> >
> >
> > --
> >
> > Sean Qiu
> > http://xiaoxia.turendui.com
> >
>



-- 
Sean Qiu
http://xiaoxia.turendui.com

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message