harmony-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Rana Dasgupta" <rdasg...@gmail.com>
Subject Re: Snapshot r533200 doesn't compatible with subclipse?
Date Wed, 02 May 2007 06:25:19 GMT
Hi Paulex,
    Do you still see this problem? On the current build, I could
install the subclipse plugin from your URL and the Eclipse workbench
restarted without problems. I am not very enlightened on Eclipse, so
that is no guarantee that everything is fine now.
   The assert hythread_is_suspend_enabled Leo reports can happen ( I
think ) on a less frequent codepath where loading a native library
during startup causes an UnsatisfiedLinkError exception, but the
creation of the exception object fails, and the suspend_enable state
is sometimes left in an incorrect condition.
  Anyway, if you still see the problem on the current build, could you
please create a JIRA and we can try a patch to fix the assert. That
would at least let us see the exception and rootcause the basic
problem ?

Thanks,
Rana


On 4/30/07, Yang Paulex <paulex.yang@gmail.com> wrote:
> 2007/4/29, Tim Ellison <t.p.ellison@gmail.com>:
> >
> > I'm guessing that this is not a common code path then, and we would not
> > consider this a reason to delay the milestone?
>
>
> I'm fine with this,  and go to raise a jira :)
>
> Regards,
> > Tim
> >
> >
> > Mikhail Fursov wrote:
> > > Looks like this path was not tested for some period of time and we have
> > a
> > > regression here. Let's wait for VM gurus to point a place where to add
> > > extra
> > > suspend_enable() call.
> > >
> > > On 4/29/07, Leo Li <liyilei1979@gmail.com> wrote:
> > >>
> > >>   I use the debug build of drlvm on windows and it reports:
> > >>
> > >>   Assert Failed!
> > >>   Program: .../javaw.exe
> > >>   File: .../except...mpl.cpp  (I think is exceptions_impl.cpp)
> > >>   Line: 262
> > >>
> > >>   Expression: hythread_is_suspend_enable()
> > >>
> > >>   ...
> > >>
> > >>   And the native stacktracen from debugger is :
> > >>   harmonyvm.dll!_assert(const char * expr=0x007a121c, const char *
> > >> filename=0x007a11d0, unsigned int lineno=262)  Line 295 C
> > >>   harmonyvm.dll!create_exception(Class * exc_class=0x02efa100, const
> > char
> > >> *
> > >> exc_message=0x0b647e08, _jobject * exc_cause=0x00000000)  Line 262 +
> > >> 0x1d C++
> > >>   harmonyvm.dll!exn_create(Class * exc_class=0x02efa100, const char *
> > >> exc_message=0x0b647e08, _jobject * exc_cause=0x00000000)  Line 175 +
> > 0xf
> > >> C++
> > >>   harmonyvm.dll!exn_create(const char * exc_name=0x007973f8, const char
> > *
> > >> exc_message=0x0b647e08, _jobject * cause=0x00000000)  Line 210 + 0x11
> > C++
> > >>   harmonyvm.dll!exn_create(const char * exc_name=0x007973f8, const char
> > *
> > >> exc_message=0x0b647e08)  Line 197 + 0xf C++
> > >>   harmonyvm.dll!ClassLoader::ReportException(const char *
> > >> exn_name=0x007973f8,
> > >>
> > std::basic_stringstream<char,std::char_traits<char>,std::allocator<char>
> > >> >
> > >> &
> > >> message_stream={...})  Line 1778 + 0x2e C++
> > >>   harmonyvm.dll!ClassLoader::LoadNativeLibrary(const char *
> > >> name=0x0b647b88)  Line 951 + 0x19 C++
> > >>   harmonyvm.dll!class_loader_load_native_lib(const char *
> > lib=0x0b647b88,
> > >> ClassLoader * cl=0x0b515270)  Line 90 C++
> > >>
> > >> harmonyvm.dll!Java_java_lang_VMClassRegistry_loadLibrary
> > (JNIEnv_External
> > >> *
> > >> jenv=0x064f7ed8, _jobject * __formal=0x085cc86c, _jobject *
> > >> filename=0x085cc870, _jobject * classLoader=0x085cc874)  Line 538 + 0xd
> > >> C++
> > >>   02c410ad()
> > >>   harmonyvm.dll!get_vm_thread(HyThread * thr=0x085cc8a0)  Line 190 +
> > 0xb
> > >> C++
> > >>   harmonyvm.dll!get_vm_thread(HyThread * thr=0x00000001)  Line 191 +
> > 0x7
> > >> C++
> > >>   00000001()
> > >>
> > >>   Is there anyone familiar with the problem?
> > >>
> > >>
> > >> On 4/29/07, Yang Paulex <paulex.yang@gmail.com> wrote:
> > >> >
> > >> > Good news is Eclipse running happily on this build(winxp sp2), so
I
> > >> tried
> > >> > to
> > >> > install subclipse plugin and checkout Harmony trunk to workspace.
I
> > >> used
> > >> > the
> > >> > update site[1], and everything seems fine. After installation,
> > Eclipse
> > >> > asked
> > >> > me if I want to restart, I clicked yes and then the Eclipse workbench
> > >> > closed, when it appears again, an Windows standard error dialog come
> > >> with
> > >> > it, which shows VM launcher encountered errors and must be closed.
> > The
> > >> > .log
> > >> > in workspace just has nothing printed out yet.  When I closed Eclipse
> > >> and
> > >> > removed the subclipse jars from eclipse/plugins directory, the issue
> > >> > disappears.
> > >> >
> > >> > IBM VME doesn't have this problem.
> > >> >
> > >> > [1] http://subclipse.tigris.org/update_1.2.x
> > >> >
> > >> > --
> > >> > Paulex Yang
> > >> > China Software Development laboratory
> > >> > IBM
> > >> >
> > >>
> > >>
> > >>
> > >> --
> > >> Leo Li
> > >> China Software Development Lab, IBM
> > >>
> > >
> > >
> > >
> >
>
>
>
> --
> Paulex Yang
> China Software Development laboratory
> IBM
>

Mime
View raw message