hadoop-zookeeper-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Henry Robinson <he...@cloudera.com>
Subject Re: Starting Zookeeper on Amazon EC2
Date Wed, 09 Dec 2009 19:08:20 GMT
Nearly! 1+2 are correct, but you also need to start ZooKeeper on all three
instances with bin/zkServer.sh start.

Henry

On Wed, Dec 9, 2009 at 11:00 AM, Something Something <
mailinglists19@gmail.com> wrote:

> Now that I have your attention..next question... :)
>
> Now I would like to start a Zookeeper Quorum on 3 EC Instances.  Read the
> doc regarding... "Running Replicated ZooKeeper".  It says "all servers in
> the quorum should have the same configuration file"..  Does this mean... I
> should..
>
> 1)  Download & Install ZooKeeper on all 3 instances (at the same location.)
> 2)  Save the same zoo.cfg in /conf for all 3 instances.
> 3)  On one instance (Master?), run...
>
> bin/zkServer.sh start
>
> Would that start ZooKeeper on all 3 instances?  Thanks for the help.
>
>
> On Wed, Dec 9, 2009 at 10:24 AM, Something Something <
> mailinglists19@gmail.com> wrote:
>
> > Switched to 3.2.1.  Much better.  Got a command prompt.  Thank you both.
> >
> >
> > On Wed, Dec 9, 2009 at 10:09 AM, Henry Robinson <henry@cloudera.com
> >wrote:
> >
> >> The 3.2.1 command line is a lot nicer (has an actual prompt, tab
> >> auto-completion, shows your connection status etc) - if you can upgrade
> to
> >> 3.2.1 which is a good deal more modern, I would recommend it. If I
> recall
> >> correctly, there was no prompt in 3.1.1...
> >>
> >> Henry
> >>
> >> On Wed, Dec 9, 2009 at 9:36 AM, Something Something <
> >> mailinglists19@gmail.com> wrote:
> >>
> >> > Without -server made some progress, but don't see a command prompt.
> >> > Shouldn't I see one?
> >> >
> >> > This is what I see:
> >> > 2009-12-09 17:27:56,709 - INFO  [main:ZooKeeper@341] - Initiating
> >> client
> >> > connection, host=127.0.0.1:2181 sessionTimeout=5000
> >> > watcher=org.apache.zookeeper.ZooKeeperMain$MyWatcher@32fb4f
> >> > 2009-12-09 17:27:56,710 - INFO  [main:ClientCnxn@91] -
> >> > zookeeper.disableAutoWatchReset is false
> >> > 2009-12-09 17:27:56,792 - INFO
> >>  [main-SendThread:ClientCnxn$SendThread@800
> >> > ]
> >> > - Attempting connection to server /127.0.0.1:2181
> >> > 2009-12-09 17:27:56,802 - INFO
> >>  [main-SendThread:ClientCnxn$SendThread@716
> >> > ]
> >> > - Priming connection to java.nio.channels.SocketChannel[connected
> >> local=/
> >> > 127.0.0.1:49619 remote=/127.0.0.1:2181]
> >> > 2009-12-09 17:27:56,806 - INFO
> >>  [main-SendThread:ClientCnxn$SendThread@868
> >> > ]
> >> > - Server connection successful
> >> > WatchedEvent: Server state change. New state: SyncConnected
> >> >
> >> >
> >> > Should I just use 3.2.1 version?
> >> >
> >> >
> >> >
> >> > On Wed, Dec 9, 2009 at 9:20 AM, Mahadev Konar <mahadev@yahoo-inc.com>
> >> > wrote:
> >> >
> >> > > Hi,
> >> > >  Can you try this?
> >> > >
> >> > > bin/zkCli.sh 127.0.0.1:2181
> >> > >
> >> > > The -server command was added later as far as I remember.
> >> > >
> >> > > Thanks
> >> > > mahadev
> >> > >
> >> > >
> >> > >
> >> > > On 12/9/09 9:05 AM, "Something Something" <mailinglists19@gmail.com
> >
> >> > > wrote:
> >> > >
> >> > > > I am trying to start ZooKeeper on an EC2 instance.  Here's what
I
> >> did:
> >> > > >
> >> > > > 1)  Downloaded & Unpacked ZooKeeper 3.1.1 on EC2 instance.
> >> > > > 2)  cp /conf/zoo_sample.cfg /conf/zoo.cfg
> >> > > > 3)  Changed the dataDir path to point to my EBS volume.
> >> > > > 4)  In one command window, ran /bin/zkServer.sh start
> >> > > > (The last message I see is... "Snapshotting: 0)
> >> > > >
> >> > > > 5)  Opened another command window, and ran jps
> >> > > > (This shows a new process called, QuorumPeerMain.  That's the
only
> >> one
> >> > I
> >> > > > see.)
> >> > > >
> >> > > > 6)  As per documentation, tried
> >> > > >
> >> > > > bin/zkCli.sh -server 127.0.0.1:2181
> >> > > >
> >> > > > (This gives me IOException: USAGE)
> >> > > >
> >> > > > 7) So I ran:
> >> > > >
> >> > > > bin/zkCli.sh -server 127.0.0.1:2181 ls
> >> > > >
> >> > > > Got UnknownHostException: -server
> >> > > >
> >> > > > 8)  So I tried various ways of specifying IP address in EC2,
such
> >> as:
> >> > > >
> >> > > > 10.xx.xx.xx
> >> > > > ec2-xx-xx-xx-xxx.compute-1.amazonaws.com
> >> > > > domU-12-31-xx-xx-xx-xx.compute-1.internal
> >> > > > domU-12-31-xx-xx-xx-xx
> >> > > >
> >> > > > None of them worked.  Keep getting UnknownHostException.
> >> > > >
> >> > > > What am I doing wrong.  Please help.  Thanks.
> >> > >
> >> > >
> >> >
> >>
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message