hadoop-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Premal Shah <premal.j.s...@gmail.com>
Subject Re:
Date Wed, 12 Nov 2014 00:12:42 GMT
I'm sorry, I send this email without a subject.

This is from iostat

avg-cpu:  %user   %nice %system %iowait  %steal   %idle
           1.98    0.00    0.34    0.71    0.02   96.94

When we run MR jobs, I see bandwidth usage spike to 1Gbps easily. But when
there are no jobs running, balancer is not using all the network resources.

On Tue, Nov 11, 2014 at 3:34 PM, daemeon reiydelle <daemeonr@gmail.com>
wrote:

> I observed what I thought was a similar problem but found that I was
> actually hitting the physical disks much harder/more efficiently ... I
> found that I had some spindles with pretty deep queue depths. When I sat
> back and actually measured, I found that my throughput had substantially
> increased, moving the bottleneck to the disks. What does iostats tell you?
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> *.......“The race is not to the swift,nor the battle to the strong,but to
> those who can see it coming and jump aside.” - Hunter ThompsonDaemeon C.M.
> ReiydelleUSA (+1) 415.501.0198 <%28%2B1%29%20415.501.0198>London (+44) (0)
> 20 8144 9872 <%28%2B44%29%20%280%29%2020%208144%209872>*
>
> On Tue, Nov 11, 2014 at 2:43 PM, Premal Shah <premal.j.shah@gmail.com>
> wrote:
>
>> Hi,
>> We recently upgraded from 1.0.4 to 1.2.1 and now have a ton of DFS
>> balancing to do.
>> On 1.0.4, when I set the bandwidth to 1 or 10 Gbps, the datanodes got
>> working and were using a ton of network to get the nodes balanced. However,
>> looks like 1.2.1 is not honoring the setBandWidth setting, no matter how
>> high I set it to be. The datanodes are using only around 30Mbps. Is there a
>> way to speed up the balancing?
>>
>> --
>> Regards,
>> Premal Shah.
>>
>
>


-- 
Regards,
Premal Shah.

Mime
View raw message