hadoop-mapreduce-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jitendra Yadav <jeetuyadav200...@gmail.com>
Subject Re: hadoop 2.0.5 datanode heartbeat issue
Date Sun, 01 Sep 2013 08:12:42 GMT
Hi,

You may had some problem during hdfs start-up which causes this issue.

Thank
Jitendra

On 8/31/13, orahad bigdata <oraclehad@gmail.com> wrote:
> Thanks Jitendra,
>
> I have restarted my DataNode and suddenly it works for me :) now it's
> connected to both NN's.
>
> Do you know why this issue occurred?
>
> Thanks
>
>
>
> On Sat, Aug 31, 2013 at 1:24 AM, Jitendra Yadav
> <jeetuyadav200890@gmail.com>wrote:
>
>> Hi,
>>
>> However your conf looks fine but I would say that you should  restart
>> your DN once and check your NN weburl.
>>
>> Regards
>> Jitendra
>>
>> On 8/31/13, orahad bigdata <oraclehad@gmail.com> wrote:
>> > here is my conf files.
>> >
>> > -----------core-site.xml-----------
>> > <configuration>
>> > <property>
>> >   <name>fs.defaultFS</name>
>> >   <value>hdfs://orahadoop</value>
>> > </property>
>> > <property>
>> >   <name>dfs.journalnode.edits.dir</name>
>> >   <value>/u0/journal/node/local/data</value>
>> > </property>
>> > </configuration>
>> >
>> > ------------ hdfs-site.xml-------------
>> > <configuration>
>> > <property>
>> >   <name>dfs.nameservices</name>
>> >   <value>orahadoop</value>
>> > </property>
>> > <property>
>> >   <name>dfs.ha.namenodes.orahadoop</name>
>> > <value>node1,node2</value>
>> > </property>
>> > <property>
>> >   <name>dfs.namenode.rpc-address.orahadoop.node1</name>
>> >   <value>clone1:8020</value>
>> > </property>
>> > <property>
>> >   <name>dfs.namenode.rpc-address.orahadoop.node2</name>
>> >   <value>clone2:8020</value>
>> > </property>
>> > <property>
>> >   <name>dfs.namenode.http-address.orahadoop.node1</name>
>> >   <value>clone1:50070</value>
>> > </property>
>> > <property>
>> >   <name>dfs.namenode.http-address.orahadoop.node2</name>
>> >   <value>clone2:50070</value>
>> > </property>
>> > <property>
>> >   <name>dfs.namenode.shared.edits.dir</name>
>> >
>> > <value>qjournal://clone3:8485;clone1:8485;clone2:8485/orahadoop</value>
>> > </property>
>> > <property>
>> >   <name>dfs.client.failover.proxy.provider.orahadoop</name>
>> >
>> >
>> <value>org.apache.hadoop.hdfs.server.namenode.ha.ConfiguredFailoverProxyProvider</value>
>> > </property>
>> > </configuration>
>> >
>> > --------- mapred-site.xml -------------
>> >
>> > <configuration>
>> > <property>
>> >     <name>mapreduce.framework.name</name>
>> >     <value>classic</value>
>> >   </property>
>> > </configuration>
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> > On Sat, Aug 31, 2013 at 12:21 AM, Jing Zhao <jing@hortonworks.com>
>> wrote:
>> >
>> >> Another possibility I can imagine is that the old configuration
>> >> property "fs.default.name" is still in your configuration with a
>> >> single NN's host+ip as its value. In that case this bad value may
>> >> overwrite the value of fs.defaultFS.
>> >>
>> >> It may be helpful if you can post your configurations.
>> >>
>> >> On Fri, Aug 30, 2013 at 11:32 AM, orahad bigdata <oraclehad@gmail.com>
>> >> wrote:
>> >> > Thanks Jing,
>> >> >
>> >> > I'm using same configuration files at datanode side.
>> >> >
>> >> > dfs.nameservices -> orahadoop (hdfs-site.xml)
>> >> >
>> >> > fs.defaultFS -> hdfs://orahadoop (core-site.xml)
>> >> >
>> >> > Thanks
>> >> > On 8/30/13, Jing Zhao <jing@hortonworks.com> wrote:
>> >> >> You may need to make sure the configuration of your DN has also
>> >> >> been
>> >> >> updated for HA. If your DN's configuration still uses the old URL
>> >> >> (e.g., one of your NN's host+port) for "fs.defaultFS", DN will
only
>> >> >> connect to that NN.
>> >> >>
>> >> >> On Fri, Aug 30, 2013 at 10:56 AM, orahad bigdata <
>> oraclehad@gmail.com>
>> >> >> wrote:
>> >> >>> Hi All,
>> >> >>>
>> >> >>> I'm using Hadoop 2.0.5 HA with QJM, After starting the cluster
I
>> >> >>> did
>> >> >>> some manual switch overs between NN.Then after I opened WEBUI
page
>> >> >>> for
>> >> >>> both the NN, I saw some strange situation where my DN connected
to
>> >> >>> standby NN but not sending the heartbeat to primary NameNode
.
>> >> >>>
>> >> >>> please guide.
>> >> >>>
>> >> >>> Thanks
>> >> >>
>> >> >> --
>> >> >> CONFIDENTIALITY NOTICE
>> >> >> NOTICE: This message is intended for the use of the individual
or
>> >> entity to
>> >> >>
>> >> >> which it is addressed and may contain information that is
>> >> >> confidential,
>> >> >> privileged and exempt from disclosure under applicable law. If
the
>> >> reader
>> >> >> of this message is not the intended recipient, you are hereby
>> notified
>> >> that
>> >> >>
>> >> >> any printing, copying, dissemination, distribution, disclosure
or
>> >> >> forwarding of this communication is strictly prohibited. If you
>> >> >> have
>> >> >> received this communication in error, please contact the sender
>> >> immediately
>> >> >>
>> >> >> and delete it from your system. Thank You.
>> >> >>
>> >>
>> >> --
>> >> CONFIDENTIALITY NOTICE
>> >> NOTICE: This message is intended for the use of the individual or
>> >> entity
>> >> to
>> >> which it is addressed and may contain information that is
>> >> confidential,
>> >> privileged and exempt from disclosure under applicable law. If the
>> reader
>> >> of this message is not the intended recipient, you are hereby notified
>> >> that
>> >> any printing, copying, dissemination, distribution, disclosure or
>> >> forwarding of this communication is strictly prohibited. If you have
>> >> received this communication in error, please contact the sender
>> >> immediately
>> >> and delete it from your system. Thank You.
>> >>
>> >
>>
>

Mime
View raw message