hadoop-hdfs-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From java8964 <java8...@hotmail.com>
Subject RE: Ant BuildException error building Hadoop 2.2.0
Date Thu, 05 Dec 2013 14:25:04 GMT
It looks like failing in the cmake to build native code of hadoop-common. You need to find
out the cmake output to identify the root cause.
Yong

Date: Thu, 5 Dec 2013 08:52:52 +0100
Subject: Re: Ant BuildException error building Hadoop 2.2.0
From: silvi.caino@gmail.com
To: user@hadoop.apache.org

Hi again,


I've tried to build using JDK 1.6.0_38 and I'm still getting the same exception:

~/hadoop-2.2.0-maven$ java -version
java version "1.6.0_38-ea"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_38-ea-b04)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.13-b02, mixed mode)

------

[ERROR] Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-antrun-plugin:1.7:run (make)
on project hadoop-common: An Ant BuildException has occured: exec returned: 1
[ERROR] around Ant part ...<exec dir="/home/scaino/hadoop-2.2.0-maven/hadoop-common-project/hadoop-common/target/native"
executable="cmake" failonerror="true">... @ 4:135 in /home/scaino/hadoop-2.2.0-maven/hadoop-common-project/hadoop-common/target/antrun/build-main.xml



May it be a missing dependency? Do you know how can I check the plugin actually exists using
Maven?

Thanks!

On 4 December 2013 20:23, java8964 <java8964@hotmail.com> wrote:




Can you try JDK 1.6?
I just did a Hadoop 2.2.0 GA release build myself days ago. From my experience, JDK 1.7 not
work for me.
Yong

Date: Wed, 4 Dec 2013 19:55:16 +0100

Subject: Re: Ant BuildException error building Hadoop 2.2.0
From: silvi.caino@gmail.com
To: user@hadoop.apache.org


Hi,
It seems I do:

~/hadoop-2.2.0-maven$ cmake --versioncmake version 2.8.2



On 4 December 2013 19:51, java8964 <java8964@hotmail.com> wrote:





Do you have 'cmake' in your environment?
Yong

Date: Wed, 4 Dec 2013 17:20:03 +0100
Subject: Ant BuildException error building Hadoop 2.2.0
From: silvi.caino@gmail.com


To: user@hadoop.apache.org

Hello everyone,




I've been having trouble to build Hadoop 2.2.0 using Maven 3.1.1, this is part of the output
I get (full log at http://pastebin.com/FE6vu46M):



[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Reactor Summary:
[INFO] 
[INFO] Apache Hadoop Main ................................ SUCCESS [27.471s]



[INFO] Apache Hadoop Project POM ......................... SUCCESS [0.936s]
[INFO] Apache Hadoop Annotations ......................... SUCCESS [3.819s]
[INFO] Apache Hadoop Assemblies .......................... SUCCESS [0.414s]



[INFO] Apache Hadoop Project Dist POM .................... SUCCESS [1.834s]
[INFO] Apache Hadoop Maven Plugins ....................... SUCCESS [4.693s]
[INFO] Apache Hadoop MiniKDC ............................. SUCCESS [4.346s]



[INFO] Apache Hadoop Auth ................................ SUCCESS [4.923s]
[INFO] Apache Hadoop Auth Examples ....................... SUCCESS [2.797s]
[INFO] Apache Hadoop Common .............................. FAILURE [22.898s]



[INFO] Apache Hadoop NFS ................................. SKIPPED

..........

[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] BUILD FAILURE
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 1:17.655s



[INFO] Finished at: Wed Dec 04 16:18:31 CET 2013
[INFO] Final Memory: 64M/420M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-antrun-plugin:1.7:run (make)
on project hadoop-common: An Ant BuildException has occured: exec returned: 1



[ERROR] around Ant part ...<exec dir="/home/scaino/hadoop-2.2.0-maven/hadoop-common-project/hadoop-common/target/native"
executable="cmake" failonerror="true">... @ 4:135 in /home/scaino/hadoop-2.2.0-maven/hadoop-common-project/hadoop-common/target/antrun/build-main.xml






I've checked Protoc and it seems to be working, same with the library path, which is pointing
to the libraries (installed in $HOME/install/lib):

~/hadoop-2.2.0-maven$ protoc --version
libprotoc 2.5.0


~/hadoop-2.2.0-maven$ echo $LD_LIBRARY_PATH
/home/scaino/install/lib:/home/software/gcc-4.8/lib64:/home/software/mpich2-1.2.1/lib



This is some system information retrieved by Maven:

~/hadoop-2.2.0-maven$ mvn --version
Apache Maven 3.1.1 (0728685237757ffbf44136acec0402957f723d9a; 2013-09-17 17:22:22+0200)
Maven home: /home/scaino/apache-maven-3.1.1
Java version: 1.7.0_25, vendor: Oracle Corporation



Java home: /home/software/jdk1.7.0_25/jre
Default locale: es_ES, platform encoding: UTF-8
OS name: "linux", version: "2.6.35-32-server", arch: "amd64", family: "unix"




I would appreciate any guidelines or hints that could make me understand what is going on
since anything I've tried or seen has worked so far.



Thanks a lot in advance.

Regards,Silvina CaĆ­no


 
 		 	   		  

 		 	   		  

 		 	   		  
Mime
View raw message