hadoop-common-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Bible, Landy" <landy-bi...@utulsa.edu>
Subject Balancer exiting immediately despite having work to do.
Date Wed, 04 Jan 2012 18:03:37 GMT
Hi all,

I'm running Hadoop 0.20.2.  The balancer has suddenly stopped working.  I'm attempting to
balance the cluster with a threshold of 1, using the following command:

./hadoop balancer -threshold 1

This has been working fine, but suddenly it isn't.  It skips though 5 iterations without actually
doing any work:

Time Stamp               Iteration#  Bytes Already Moved  Bytes Left To Move  Bytes Being
Moved
Jan 4, 2012 11:47:56 AM           0                 0 KB             1.87 GB            6.68
GB
Jan 4, 2012 11:47:56 AM           1                 0 KB             1.87 GB            6.68
GB
Jan 4, 2012 11:47:56 AM           2                 0 KB             1.87 GB            6.68
GB
Jan 4, 2012 11:47:57 AM           3                 0 KB             1.87 GB            6.68
GB
Jan 4, 2012 11:47:57 AM           4                 0 KB             1.87 GB            6.68
GB
No block has been moved for 5 iterations. Exiting...
Balancing took 524.0 milliseconds

I've attached the full log, but I can't see any errors indicating why it is failing.  Any
ideas?  I'd really like to get balancing working again.  My use case isn't the norm, and it
is important that the cluster stay as close to completely balanced as possible.

--
Landy Bible

Simulation and Computer Specialist
School of Nursing - Collins College of Business
The University of Tulsa


Mime
  • Unnamed multipart/mixed (inline, None, 0 bytes)
View raw message