hadoop-common-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Matthew John <tmatthewjohn1...@gmail.com>
Subject Re: hadoop installation problem(single-node)
Date Wed, 02 Mar 2011 15:26:58 GMT
hey Manish,

Are u giving the commands in the Hadoop_home directory ? if yes please
give "bin/hadoop namenode -format" dont forget to append "bin/" before
ur commands because all the scripts reside in the bin directory.

Matthew

On Wed, Mar 2, 2011 at 2:29 PM, Manish Yadav <manish.yadav@orkash.com> wrote:
> Dear Sir/Madam
>  I'm very new to hadoop. I'm trying to install hadoop on my computer. I
> followed a weblink and try to install it. I want to install hadoop on my
> single node cluster.
> i 'm using Ubuntu 10.04 64-bit as my operating system . I have installed
> java in /usr/java/jdk1.6.0_24. the step i take to install hadoop are
> following
>
> 1: Make a group hadoop and a user hadoop with home directory
> in hadoop directory i have a directory called projects and download hadoop
> binary there than extract them there;
> i configured the ssh also.
>
> than i made changes to some file which are following. i'm attaching them
> with this male please check them .
> 1: hadoop_env_sh
> 2:core-site.xml
> 3mapreduce-site.xml
> 4 hdfs-site. xml
> 5 hadoop's usre .bashrc
> 6 hadoop'user .profile
>
>  After making changes to these fie ,I just enter the hadoop account and
> enter the  few command following thing happen :
>
> hadoop@ws40-man-lin:~$ echo $HADOOP_HOME
> /home/hadoop/project/hadoop-0.20.0
> hadoop@ws40-man-lin:~$ hadoop namenode -format
> hadoop: command not found
> hadoop@ws40-man-lin:~$ namenode -format
> namenode: command not found
> hadoop@ws40-man-lin:~$
>
> now I'm completely stuck i don't know what to do? please help me as there is
> no more help around the net.
> i' m attaching the files also which i changed can u tell me the exact
> configuration which i should use to install hadoop.
>
>
>

Mime
View raw message