hadoop-common-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Todd Lipcon <t...@cloudera.com>
Subject Re: HDFS FS Commands Hanging System
Date Fri, 31 Dec 2010 19:40:08 GMT
Hi Jon,

Try:
HADOOP_ROOT_LOGGER=DEBUG,console hadoop fs -ls /

-Todd

On Fri, Dec 31, 2010 at 11:20 AM, Jon Lederman <jon2718@gmail.com> wrote:

> Hi Michael,
>
> Thanks for your response.  It doesn't seem to be an issue with safemode.
>
> Even when I try the command dfsadmin -safemode get, the system hangs.  I am
> unable to execute any FS shell commands other than hadoop fs -help.
>
> I am wondering whether this an issue with communication between the
> daemons?  What should I be looking at there?  Or could it be something else?
>
> When I do jps, I do see all the daemons listed.
>
> Any other thoughts.
>
> Thanks again and happy new year.
>
> -Jon
> On Dec 31, 2010, at 9:09 AM, Black, Michael (IS) wrote:
>
> > Try checking your dfs status
> >
> > hadoop dfsadmin -safemode get
> >
> > Probably says "ON"
> >
> > hadoop dfsadmin -safemode leave
> >
> > Somebody else can probably say how to make this happen every reboot....
> >
> > Michael D. Black
> > Senior Scientist
> > Advanced Analytics Directorate
> > Northrop Grumman Information Systems
> >
> >
> > ________________________________
> >
> > From: Jon Lederman [mailto:jon2718@gmail.com]
> > Sent: Fri 12/31/2010 11:00 AM
> > To: common-user@hadoop.apache.org
> > Subject: EXTERNAL:HDFS FS Commands Hanging System
> >
> >
> >
> > Hi All,
> >
> > I have been working on running Hadoop on a new microprocessor
> architecture in pseudo-distributed mode.  I have been successful in getting
> SSH configured.  I am also able to start a namenode, secondary namenode,
> tasktracker, jobtracker and datanode as evidenced by the response I get from
> jps.
> >
> > However, when I attempt to interact with the file system in any way such
> as the simple command hadoop fs -ls, the system hangs.  So it appears to me
> that some communication is not occurring properly.  Does anyone have any
> suggestions what I look into in order to fix this problem?
> >
> > Thanks in advance.
> >
> > -Jon
> >
>
>


-- 
Todd Lipcon
Software Engineer, Cloudera

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message