hadoop-common-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Ananth T. Sarathy" <ananth.t.sara...@gmail.com>
Subject Help with Hadoop/Hbase on s3
Date Fri, 07 Aug 2009 14:50:49 GMT
I can't seem to get Hbase to run using the hadoop i have connected to my s3
bucket

Running
Hbase 0.19.2
Hadoop  0.19.2

Hadoop-site.xml
 < configuration>

<property>
  <name>fs.default.name</name>
  <value>s3://hbase</value>
</property>

<property>
  <name>fs.s3.awsAccessKeyId</name>
  <value>ID</value>
</property>

<property>
  <name>fs.s3.awsSecretAccessKey</name>
  <value>SECRET</value>
</property>
</configuration>

and it seems to start up no problem

my hbase-site.xml

<configuration>
    <property>
 <name>hbase.master</name>
     <value>174.129.15.236:60000</value>
     <description>The host and port that the HBase master runs at.
     A value of 'local' runs the master and a regionserver in
     a single process.
     </description>
   </property>

 <property>
    <name>hbase.rootdir</name>
    <value>s3://hbase</value>
    <description>The directory shared by region servers.
    </description>
  </property>

</configuration>


keeps giving me

]
2009-08-06 17:20:44,526 ERROR org.apache.hadoop.hbase.master.HMaster: Can
not start master
java.lang.NoClassDefFoundError: org/jets3t/service/S3ServiceException
        at
org.apache.hadoop.fs.s3.S3FileSystem.createDefaultStore(S3FileSystem.java:84)
        at
org.apache.hadoop.fs.s3.S3FileSystem.initialize(S3FileSystem.java:74)
        at
org.apache.hadoop.fs.FileSystem.createFileSystem(FileSystem.java:1367)
        at org.apache.hadoop.fs.FileSystem.access$200(FileSystem.java:56)
        at org.apache.hadoop.fs.FileSystem$Cache.get(FileSystem.java:1379)
        at org.apache.hadoop.fs.FileSystem.get(FileSystem.java:215)
        at org.apache.hadoop.fs.FileSystem.get(FileSystem.java:120)
        at org.apache.hadoop.hbase.master.HMaster.<init>(HMaster.java:186)
        at org.apache.hadoop.hbase.master.HMaster.<init>(HMaster.java:156)
        at
org.apache.hadoop.hbase.LocalHBaseCluster.<init>(LocalHBaseCluster.java:96)
        at
org.apache.hadoop.hbase.LocalHBaseCluster.<init>(LocalHBaseCluster.java:78)
        at org.apache.hadoop.hbase.master.HMaster.doMain(HMaster.java:1013)
        at org.apache.hadoop.hbase.master.HMaster.main(HMaster.java:1057)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:
org.jets3t.service.S3ServiceException
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:200)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:307)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:252)
        at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:320)


what am i doing wrong here?

Ananth T Sarathy

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message