hadoop-common-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "ZhiHong Fu" <ddrea...@gmail.com>
Subject hadoop start problem
Date Sat, 08 Nov 2008 09:59:50 GMT
Hi:


         I have encountered a strange problem,. I  installed hadoop 0.15.2
on my computer servral month ago. but now I want to upgrade to 0.18.1, I
delete the directory
hadoop-0.15.2 and copy the hadoop 0.18.1 , and did some very simple
configuration following the hadoop pre-sudo distributed tutorial and
modified the hadoop-site.xml :

<configuration>
    <property>
          <name>fs.default.name</name>
          <value>localhost:9000</value>
   </property>
  <property>
          <name>mapred.job.tracker</name>
          <value>localhost:9001</value>
  </property>
  <property>
         <name>dfs.replication</name>
         <value>1</value>
   </property>
</configuration>

I can run the bin/hadoop namenode -format , but when i run the command
bin/start-dfs.sh , It will throw the null pointer exception.

localhost: Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
localhost:      at
org.apache.hadoop.net.NetUtils.createSocketAddr(NetUtils.java:130)
localhost:      at
org.apache.hadoop.dfs.NameNode.getAddress(NameNode.java:116)
localhost:      at
org.apache.hadoop.dfs.NameNode.getAddress(NameNode.java:120)
localhost:      at
org.apache.hadoop.dfs.*SecondaryNameNode*.initialize(*SecondaryNameNode*.java:124)

localhost:      at
org.apache.hadoop.dfs.*SecondaryNameNode*.<init>(*SecondaryNameNode*.java:108)

localhost:      at
org.apache.hadoop.dfs.*SecondaryNameNode*.main(*SecondaryNameNode*.java:460)


I don't know why, I can run hadoop-0.15.2 very well

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message