hadoop-common-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mostafa Elhemali <mosta...@microsoft.com>
Subject RE: Help a newbie on patch submission
Date Tue, 03 Apr 2012 17:21:55 GMT
Thanks Aaron - that makes sense. Will do that.

-----Original Message-----
From: Aaron T. Myers [mailto:atm@cloudera.com] 
Sent: Tuesday, April 03, 2012 10:20 AM
To: common-dev@hadoop.apache.org
Subject: Re: Help a newbie on patch submission

I believe the issue is that the Hadoop QA bot runs from a subdirectory of the project root,
i.e. hadoop-common-project, hadoop-hdfs-project, etc.
Your patch only changes things under hadoop-dist, so I don't think it will work no matter
how you format the patch.

For this particular JIRA (HADOOP-8241) you should just comment saying exactly what testing
you did. A reviewer of the patch should probably manually apply it and test it out before
committing it.

--
Aaron T. Myers
Software Engineer, Cloudera



On Tue, Apr 3, 2012 at 10:03 AM, Mostafa Elhemali <mostafae@microsoft.com>wrote:

> Thanks Devaraj. I actually took care to convert the line endings to 
> just LINE FEED (0A/^J) before submission, and I don't see ^M 
> characters in either patch. I just opened the files in a binary editor 
> to double-check and I don't see 0D anywhere.
>
> -----Original Message-----
> From: Devaraj k [mailto:devaraj.k@huawei.com]
> Sent: Tuesday, April 03, 2012 9:51 AM
> To: common-dev@hadoop.apache.org
> Subject: RE: Help a newbie on patch submission
>
> I tried applying your patches in my environment, It works fine.
>
> The issue with Hadoop QA may be because of having <ctl>-M (^M) 
> characters in the patch file. Can you try by removing the  <ctl>-M 
> (^M) chars in the patch.
>
> Thanks
> Devaraj
> ________________________________________
> From: Mostafa Elhemali [mostafae@microsoft.com]
> Sent: Tuesday, April 03, 2012 9:42 PM
> To: common-dev@hadoop.apache.org
> Subject: Help a newbie on patch submission
>
> Hi,
> I'm trying to submit a patch to fix some build problems in Hadoop 
> trunk on Windows, and I'm having a hard time pleasing Hadoop QA. This 
> is for
> Hadoop-8241 (https://issues.apache.org/jira/browse/HADOOP-8241). I 
> submitted the first patch and it said it couldn't apply it, so I 
> figured it may have to do with the fact that one of the two files 
> fixed is in hadoop-hdfs-https which isn't part of the Hadoop Common 
> project. So I submitted a second patch just for hadoop-dist/pom.xml 
> which I believe is part of the Common project, but that couldn't be applied as well.
> So I come to you: what am I doing horribly wrong and how can I appease 
> the almighty Hadoop QA?
>
> Thanks,
> Mostafa Elhemali
>
>
>
>
>
>
>



Mime
View raw message