hadoop-common-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From prem vishnoi <vishnoip...@gmail.com>
Subject Re: Problem with Hadoop simple program
Date Sat, 07 Apr 2012 06:31:29 GMT
Thnks,


On Fri, Apr 6, 2012 at 12:50 AM, shashwat shriparv <
dwivedishashwat@gmail.com> wrote:

> You dont need to format it everyday, just format once and when ever you
> start you pc just start you hadoop with bin/start-all.sh and check with jps
> if the namenode data node and task tracker has started.
>
> On Thu, Apr 5, 2012 at 11:39 PM, prem vishnoi <vishnoiprem@gmail.com>
> wrote:
>
> > Hi Team,
> > I am trying run hadoop on MAC sytem
> > As first day my hadoop is working.
> > Now i am unable to format NAMENODE
> > as i am getting WORNING i.e.
> > Directory has been locked .
> > Can u help me how tto directory unlocked.
> > and also my hadoop is not stoping
> > as i am trying from unix command
> >  bin/start-all.sh
> >
> > Thanks,
> > Prema Vishnoi
> >
> > On Thu, Apr 5, 2012 at 10:21 PM, shashwat shriparv <
> > dwivedishashwat@gmail.com> wrote:
> >
> > > Check your host file setting... .
> > >
> > > On Thu, Apr 5, 2012 at 10:17 PM, madhu phatak <phatak.dev@gmail.com>
> > > wrote:
> > >
> > > > Did you formatted the namenode before running code?
> > > > On Apr 5, 2012 10:13 PM, "VaniJay" <vanijayram@yahoo.com> wrote:
> > > >
> > > > >
> > > > > Hi,
> > > > >
> > > > > I am trying to learn hadoop and I am stuck up with a simple program
> > > > > execution. I am using windows and eclipse to run.
> > > > >
> > > > > I have started the threads by bin/start-all.sh
> > > > > I am able to successfully bring up the job tracker as
> > > > > http://localhost:50030/jobtracker.jsp
> > > > >
> > > > > But I am not able to view the name node. When i visit
> > > > > http://localhost:50070/ I get page cannot be displayed. To me it
> > > appears
> > > > > that the namenode is not properly set.
> > > > >
> > > > > When I run the code from eclipse, it goes on like this ,
> > > > > "Retrying connect to server: localhost/127.0.0.1:9000. Already
> > tried 0
> > > > > time(s)."
> > > > > "Retrying connect to server: localhost/127.0.0.1:9000. Already
> > tried 1
> > > > > time(s)."
> > > > >
> > > > >
> > > > > I have attached my configuration files :
> > > > >
> > > > > Any help would greatly help me to proceed.
> > > > >
> > > > > Thanks!
> > > > > http://old.nabble.com/file/p33574567/core-site.xml core-site.xml
> > > > > http://old.nabble.com/file/p33574567/hdfs-site.xml hdfs-site.xml
> > > > > http://old.nabble.com/file/p33574567/mapred-site.xmlmapred-site.xml
> > > > > --
> > > > > View this message in context:
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> http://old.nabble.com/Problem-with-Hadoop-simple-program-tp33574567p33574567.html
> > > > > Sent from the Hadoop core-dev mailing list archive at Nabble.com.
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > >
> > >
> > >
> > > --
> > >
> > >
> > > ∞
> > > Shashwat Shriparv
> > >
> >
>
>
>
> --
>
>
> ∞
> Shashwat Shriparv
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message