hadoop-common-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Arun C Murthy (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Updated: (HADOOP-1014) map/reduce is corrupting data between map and reduce
Date Thu, 15 Feb 2007 18:07:06 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/HADOOP-1014?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Arun C Murthy updated HADOOP-1014:
----------------------------------

    Status: Patch Available  (was: Open)

Submitting patch for review on behalf of Devaraj (whose ISP is wonky right now) since we need
to fix this 'blocker'...

Thanks to Albert and Mike for helping us test this.

> map/reduce is corrupting data between map and reduce
> ----------------------------------------------------
>
>                 Key: HADOOP-1014
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/HADOOP-1014
>             Project: Hadoop
>          Issue Type: Bug
>          Components: mapred
>    Affects Versions: 0.11.1
>            Reporter: Owen O'Malley
>         Assigned To: Devaraj Das
>            Priority: Blocker
>             Fix For: 0.11.2
>
>         Attachments: TestMapRed.java, TestMapRed.patch, TestMapRed2.patch, zero-size-inmem-fs.patch
>
>
> It appears that a random data corruption is happening between the map and the reduce.
This looks to be a blocker until it is resolved. There were two relevant messages on hadoop-dev:
> from Mike Smith:
> The map/reduce jobs are not consistent in hadoop 0.11 release and trunk both
> when you rerun the same job. I have observed this inconsistency of the map
> output in different jobs. A simple test to double check is to use hadoop
> 0.11 with nutch trunk.
> from Albert Chern:
> I am having the same problem with my own map reduce jobs.  I have a job
> which requires two pieces of data per key, and just as a sanity check I make
> sure that it gets both in the reducer, but sometimes it doesn't.  What's
> even stranger is, the same tasks that complain about missing key/value pairs
> will maybe fail two or three times, but then succeed on a subsequent try,
> which leads me to believe that the bug has to do with randomization (I'm not
> sure, but I think the map outputs are shuffled?).
> All of my code works perfectly with 0.9, so I went back and just compared
> the sizes of the outputs.  For some jobs, the outputs from 0.11 were
> consistently 4 bytes larger, probably due to changes in SequenceFile.  But
> for others, the output sizes were all over the place.  Some partitions were
> empty, some were correct, and some were missing data.  There seems to be
> something seriously wrong with 0.11, so I suggest you use 0.9.  I've been
> trying to pinpoint the bug but its random nature is really annoying.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message