guacamole-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rhys Ferris <rhys.j.fer...@gmail.com>
Subject RE: Newbie having trouble getting RDP working
Date Mon, 13 Aug 2018 16:21:19 GMT
Thanks everyone, got it working!

Changing auth mode to “any” and adding ignore-cert caused a new log entry:
	“Authentication requested but username or password not given”
So that prompted me to add username and password to the xml and boom it worked.
Then I tried changing it from “any” to “tls”. Connection worked, but logon failed.
Finally I realized that I also needed to add the domain param since this VM is in a domain.

Everything is working as intended.

Last question: can I use md5 encoding on the connection password for a connection like I can
for the authorize password:
<authorize
                username="Rhysers"
                password="<md5 hash>"
                encoding="md5">
…….

Thanks again!
Rhys

Sent from Mail for Windows 10

From: Christian Kraus
Sent: Monday, August 13, 2018 9:08 AM
To: user@guacamole.apache.org
Subject: AW: Newbie having trouble getting RDP working

I think you also have to set the ignore certificate setting 

rg
Christian

   





 
-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: Rhys Ferris <rhys.j.ferris@gmail.com>
Gesendet: Montag 13 August 2018 12:44
An: user@guacamole.apache.org
Betreff: RE: Newbie having trouble getting RDP working


Thanks for the quick reply! No joy though. Logs basically the same, except it lists tls now.
 
Aug 13 06:39:05 odin guacd[26153]: Creating new client for protocol "rdp"
Aug 13 06:39:05 odin guacd[26153]: Connection ID is "$5acd0ada-8435-4999-802e-71bf76e356a9"
Aug 13 06:39:05 odin guacd[26165]: Security mode: TLS
Aug 13 06:39:05 odin guacd[26165]: Resize method: none
Aug 13 06:39:05 odin guacd[26165]: User "@07db7078-1dec-43b3-8547-cc4dba6440a5" joined connection
"$5acd0ada-8435-4999-802e-71bf76e356a9" (1 users now present)
Aug 13 06:39:05 odin guacd[26165]: Loading keymap "base"
Aug 13 06:39:05 odin guacd[26165]: Loading keymap "en-us-qwerty"
Aug 13 06:39:05 odin guacd[26165]: Failed to load guacdr plugin. Drive redirection and printing
will not work. Sound MAY not work.
Aug 13 06:39:05 odin guacd[26165]: Failed to load guacsnd alongside guacdr plugin. Sound will
not work. Drive redirection and printing MAY not work.
Aug 13 06:39:08 odin guacd[26165]: Error connecting to RDP server
Aug 13 06:39:08 odin guacd[26165]: User "@07db7078-1dec-43b3-8547-cc4dba6440a5" disconnected
(0 users remain)
Aug 13 06:39:08 odin guacd[26165]: Last user of connection "$5acd0ada-8435-4999-802e-71bf76e356a9"
disconnected
Aug 13 06:39:08 odin guacd[26153]: Connection "$5acd0ada-8435-4999-802e-71bf76e356a9" removed.
 
Rhys
 
Sent from Mail for Windows 10
 
From: Christian Kraus
Sent: Monday, August 13, 2018 2:01 AM
To: user@guacamole.apache.org
Subject: AW: Newbie having trouble getting RDP working
 
Hi,
 
You must set the security in the connection config to TLS with windows 2012 and newer
 
rg
 
Christian
 
   





 
-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: Rhys Ferris <rhys.j.ferris@gmail.com>
Gesendet: Montag 13 August 2018 04:02
An: user@guacamole.apache.org
Betreff: Newbie having trouble getting RDP working

Hello all,
 
Forgive me for any noob questions or omissions, I subscribe to a “learn it as I go” model.
I’m having trouble getting RDP to work on my Guacamole setup. I’m using it for KVM virtual
machines on a bridged adapter.
RDP works into the VM from my workstation that is not the same box as guacamole is running
on.
 
Host: Ubuntu Server 18.04.1 LTS
Guest: Virtual Windows Server 2016 (VM I’m trying to RDP into)
Guacamole Version: 0.9.14
Libfreerdp-dev version: 1.1.0~git20140921.1.440916e+dfsg1-15ubuntu1
 
When I try to open through guacamole I get the following in the web browser:
“The remote desktop server is currently unreachable. If the problem persists, please notify
your system administrator, or check your system logs.”
 
Syslog shows this:
Aug 12 20:53:49 odin guacd[4234]: Creating new client for protocol "rdp"
Aug 12 20:53:49 odin guacd[4234]: Connection ID is <omitted>"
Aug 12 20:53:49 odin guacd[14988]: No security mode specified. Defaulting to RDP.
Aug 12 20:53:49 odin guacd[14988]: Resize method: none
Aug 12 20:53:49 odin guacd[14988]: User "@<omitted>" joined connection "$<omitted>"
(1 users now present)
Aug 12 20:53:49 odin guacd[14988]: Loading keymap "base"
Aug 12 20:53:49 odin guacd[14988]: Loading keymap "en-us-qwerty"
Aug 12 20:53:49 odin guacd[14988]: Failed to load guacdr plugin. Drive redirection and printing
will not work. Sound MAY not work.
Aug 12 20:53:49 odin guacd[14988]: Failed to load guacsnd alongside guacdr plugin. Sound will
not work. Drive redirection and printing MAY not work.
Aug 12 20:53:52 odin guacd[14988]: Error connecting to RDP server
Aug 12 20:53:52 odin guacd[14988]: User "@<omitted>" disconnected (0 users remain)
Aug 12 20:53:52 odin guacd[14988]: Last user of connection "$<omitted>" disconnected
Aug 12 20:53:52 odin guacd[4234]: Connection "$<omitted>" removed.
 
I do not show any failed attempts to connect in the event viewer. I’m looking in Applications
and Services Logs > Microsoft > Windows > TerminalServices-LocalSessionsManager >
Operational
 
My user.mapping for rdp is this:
<connection name="RDP">
                <protocol>rdp</protocol>
                <param name="hostname">172.16.99.162</param>
                <param name="port">3389</param>
                <param name="enable-wallpaper">true</param>
</connection>
 
Use of the Google Machine found someone else with these exact errors some years ago and they
fixed by removing the requirement for NLA on the server. Tried this, didn’t help.
 
VNC and SSH work fine.
 
Prerequisite check showed good for RDP before building
This is the first thing I’ve built like this. Used official documentation from the website.
 
Not sure where to go next for troubleshooting. Rebuild? I hope not. Any advice appreciated.
 
Thanks for any help.
 
Sent from Mail for Windows 10
 
 


Mime
View raw message