giraph-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Marco Aurelio Lotz (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (GIRAPH-700) Problem building/installing HBase using Maven
Date Thu, 27 Jun 2013 16:29:20 GMT
Marco Aurelio Lotz created GIRAPH-700:
-----------------------------------------

             Summary: Problem building/installing HBase using Maven
                 Key: GIRAPH-700
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/GIRAPH-700
             Project: Giraph
          Issue Type: Bug
          Components: build, conf and scripts
    Affects Versions: 1.1.0
         Environment: Running on 64-bits Ubuntu 13.04, Java version: 1.7.0_25, using Apache
Maven 3.0.5 and Hadoop 0.20.203.0
Hadoop runs like a charm.
            Reporter: Marco Aurelio Lotz
            Priority: Blocker


I am following the user guide in order to install giraph from the Apache Giraph's website.

The command "mvn compile" runs with success.
The problem happens on "mvn -fae install"
I've added the -fae in order to check if the other components would install correctly, since
they were just being skipped after the HBASE error.

After a really long time installing, I get the following error:

<code>
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Reactor Summary:
[INFO] 
[INFO] Apache Giraph Parent .............................. SUCCESS [1.072s]
[INFO] Apache Giraph Core ................................ SUCCESS [2:47.603s]
[INFO] Apache Giraph Examples ............................ SUCCESS [4:54.696s]
[INFO] Apache Giraph Accumulo I/O ........................ SUCCESS [35.106s]
[INFO] Apache Giraph HBase I/O ........................... FAILURE [10:09.613s]
[INFO] Apache Giraph HCatalog I/O ........................ SUCCESS [28.443s]
[INFO] Apache Giraph Hive I/O ............................ SUCCESS [3:44.208s]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] BUILD FAILURE
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 22:41.181s
[INFO] Finished at: Thu Jun 27 16:01:11 BST 2013
[INFO] Final Memory: 58M/418M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-surefire-plugin:2.6:test (default-test)
on project giraph-hbase: There are test failures.
[ERROR] 
[ERROR] Please refer to /usr/local/giraph/giraph/giraph-hbase/target/surefire-reports for
the individual test results.

</code>

accessing the file on : /usr/local/giraph/giraph/giraph-hbase/target/surefire-reports
I get the following on org.apache.giraph.io.hbase.TestHBaseRootMarkerVertextFormat.txt:

<code>
-------------------------------------------------------------------------------
Test set: org.apache.giraph.io.hbase.TestHBaseRootMarkerVertextFormat
-------------------------------------------------------------------------------
Tests run: 1, Failures: 0, Errors: 1, Skipped: 0, Time elapsed: 602.327 sec <<< FAILURE!
testHBaseInputOutput(org.apache.giraph.io.hbase.TestHBaseRootMarkerVertextFormat)  Time elapsed:
602.219 sec  <<< ERROR!
org.apache.hadoop.hbase.client.NoServerForRegionException: Unable to find region for  after
10 tries.
	at org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation.locateRegionInMeta(HConnectionManager.java:888)
	at org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation.locateRegion(HConnectionManager.java:797)
	at org.apache.hadoop.hbase.client.HConnectionManager$HConnectionImplementation.locateRegion(HConnectionManager.java:766)
	at org.apache.hadoop.hbase.client.HTable.<init>(HTable.java:189)
	at org.apache.hadoop.hbase.HBaseTestingUtility.restartHBaseCluster(HBaseTestingUtility.java:395)
	at org.apache.giraph.io.hbase.TestHBaseRootMarkerVertextFormat.testHBaseInputOutput(TestHBaseRootMarkerVertextFormat.java:139)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
	at org.junit.runners.model.FrameworkMethod$1.runReflectiveCall(FrameworkMethod.java:44)
	at org.junit.internal.runners.model.ReflectiveCallable.run(ReflectiveCallable.java:15)
	at org.junit.runners.model.FrameworkMethod.invokeExplosively(FrameworkMethod.java:41)
	at org.junit.internal.runners.statements.InvokeMethod.evaluate(InvokeMethod.java:20)
	at org.junit.internal.runners.statements.RunBefores.evaluate(RunBefores.java:28)
	at org.junit.internal.runners.statements.RunAfters.evaluate(RunAfters.java:31)
	at org.junit.runners.BlockJUnit4ClassRunner.runChild(BlockJUnit4ClassRunner.java:76)
	at org.junit.runners.BlockJUnit4ClassRunner.runChild(BlockJUnit4ClassRunner.java:50)
	at org.junit.runners.ParentRunner$3.run(ParentRunner.java:193)
	at org.junit.runners.ParentRunner$1.schedule(ParentRunner.java:52)
	at org.junit.runners.ParentRunner.runChildren(ParentRunner.java:191)
	at org.junit.runners.ParentRunner.access$000(ParentRunner.java:42)
	at org.junit.runners.ParentRunner$2.evaluate(ParentRunner.java:184)
	at org.junit.runners.ParentRunner.run(ParentRunner.java:236)
	at org.apache.maven.surefire.junit4.JUnit4TestSet.execute(JUnit4TestSet.java:59)
	at org.apache.maven.surefire.suite.AbstractDirectoryTestSuite.executeTestSet(AbstractDirectoryTestSuite.java:120)
	at org.apache.maven.surefire.suite.AbstractDirectoryTestSuite.execute(AbstractDirectoryTestSuite.java:103)
	at org.apache.maven.surefire.Surefire.run(Surefire.java:169)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
	at org.apache.maven.surefire.booter.SurefireBooter.runSuitesInProcess(SurefireBooter.java:350)
	at org.apache.maven.surefire.booter.SurefireBooter.main(SurefireBooter.java:1021)
</code>

looks like theerror is "NoServerForRegionException". I've installed an standalone version
of Hbase and it is running correctly. I have found no related issues so far, can anyone help
me on it?

Best Regards

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

Mime
View raw message