Hi,

It's caused by a bug reported in https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMO-6210, we will find time to fix it. As a work around, you can try command line to generate the security realm.

On Thu, Dec 15, 2011 at 12:24 AM, Vincnet Vega <vincent.13.vega@gmail.com> wrote:
Hi all
I have a problem with security realms in WASCE 3.0
I’ve installed WASCE by default and tried to make new “Database (SQL)” security realm.
I did it by this instruction https://cwiki.apache.org/GMOxDOC30/database-sql-realm.html and got this mistake:

java.lang.IllegalArgumentException: id must be in the form groupId/artifactId/version/type : tranql-connector-derby-embed-xa-1.7
org.apache.geronimo.kernel.repository.Artifact.create(Artifact.java:61)
org.apache.geronimo.kernel.repository.Artifact.create(Artifact.java:51)
org.apache.geronimo.console.securitymanager.realm.SecurityRealmPortlet.actionGeneratePlan(SecurityRealmPortlet.java:458)
org.apache.geronimo.console.securitymanager.realm.SecurityRealmPortlet.actionSaveRealm(SecurityRealmPortlet.java:526)
org.apache.geronimo.console.securitymanager.realm.SecurityRealmPortlet.processAction(SecurityRealmPortlet.java:221)
org.apache.pluto.driver.services.container.FilterChainImpl.doFilter(FilterChainImpl.java:117)
org.apache.pluto.driver.services.container.FilterChainImpl.processFilter(FilterChainImpl.java:84)
org.apache.pluto.driver.services.container.FilterManagerImpl.processFilter(FilterManagerImpl.java:112)
org.apache.pluto.container.driver.PortletServlet.dispatch(PortletServlet.java:359)
org.apache.pluto.container.driver.PortletServlet.doPost(PortletServlet.java:267)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:595)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:668)
org.apache.pluto.driver.container.DefaultPortletInvokerService.invoke(DefaultPortletInvokerService.java:233)
org.apache.pluto.driver.container.DefaultPortletInvokerService.action(DefaultPortletInvokerService.java:101)
org.apache.pluto.container.impl.PortletContainerImpl.doAction(PortletContainerImpl.java:251)
org.apache.pluto.driver.PortalDriverServlet.doGet(PortalDriverServlet.java:135)
org.apache.pluto.driver.PortalDriverServlet.doPost(PortalDriverServlet.java:205)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:595)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:668)
org.apache.geronimo.console.filter.RedirectByHashFilter.doFilter(RedirectByHashFilter.java:116)
org.apache.geronimo.console.filter.PlutoURLRebuildFilter.doFilter(PlutoURLRebuildFilter.java:70)
org.apache.geronimo.console.filter.XSSXSRFFilter.doFilter(XSSXSRFFilter.java:130)

What is wrong?

OS: windows 7 32x Pro
JRE: 1.6.0_26



--
Thanks!

Regards, Forrest