geronimo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Matthias Howell <matthias.how...@gmail.com>
Subject Re: Trouble setting up Axis
Date Wed, 01 Apr 2009 12:57:15 GMT
There seems to be some confusion as to how to use axis2 with geronimo.
Unfortunately I don't know what the correct (or perhaps better) way to do it
is.

I have managed to get an axis2 webservice running under Geronimo but it
involved deploying an axis2 war.

I added this as a geronimo-web.xml in the WEB-INF directory
<web-app xmlns="http://geronimo.apache.org/xml/ns/j2ee/web-1.1">

  <dep:environment xmlns:dep="
http://geronimo.apache.org/xml/ns/deployment-1.1">
    <dep:moduleId>
      <dep:groupId>mygroup</dep:groupId>
      <dep:artifactId>axis2</dep:artifactId>
      <dep:version>1.0</dep:version>
      <dep:type>war</dep:type>
    </dep:moduleId>

    <dep:hidden-classes>
      <dep:filter>org.apache.commons</dep:filter>
        <dep:filter>org.jdom</dep:filter>
        <dep:filter>org.apache.axis2</dep:filter>
        <dep:filter>org.apache.axiom</dep:filter>
    </dep:hidden-classes>
  </dep:environment>

  <context-root>/axis2</context-root>
</web-app>


I used the geronimo console to deploy the war, then went to
localhost:8080/axis2 where I could deploy my aar file(s).

I'm using geronimo 2.1.3 with tomcat and axis2 1.4.1

I'm hoping to learn of a better/more standard way of using axis2 in geronimo
(by watching this thread).

HTH

Matthias

On Wed, Apr 1, 2009 at 8:37 AM, cknell <cknell@onebox.com> wrote:

>
>
>
> Jarek Gawor-2 wrote:
> >
> > Once you deploy the axis2.war use the web console to see the context
> > root for the axis2.war file. Click on "Web App WARs" and look for the
> > axis2 application there and click on the context root shown.
> >
> > Jarek
> >
>
> I've fond the console. Here is the list of installed web applications:
>
> org.apache.geronimo.configs/ca-helper-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.configs/dojo-legacy-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.configs/dojo-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.configs/remote-deploy-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.configs/uddi-tomcat_uddi-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.configs/welcome-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.plugins/activemq-console-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.plugins/console-tomcat_portal-driver.war/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.plugins/console-tomcat_base-portlets.war/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.plugins/debugviews-console-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.plugins/mconsole-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.plugins/plancreator-console-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.plugins/plugin-console-tomcat/2.1.4/car
>  org.apache.geronimo.plugins/sysdb-console-tomcat/2.1.4/car
>
> Nothing there suggests axis to my inexperienced eye. What should be seeing?
>
> Thanks.
> --
> View this message in context:
> http://www.nabble.com/Trouble-setting-up-Axis-tp22796621s134p22825525.html
> Sent from the Apache Geronimo - Users mailing list archive at Nabble.com.
>
>

Mime
View raw message