geronimo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Luis Ortíz Silva" <ijbgr...@gmail.com>
Subject Re: Startup time delay in Ubuntu server
Date Tue, 06 Jan 2009 02:33:20 GMT
Thank you Peter.

In the firts time i supoussed that is a problem with the uddi service
beacause always stoped in this point but in the feature. didn't stop here
stops before star the tomcat container. I used to check the open ports
before start the server and any port had already in use.

I think is a lack issue when Geronimo tries to find or bind a network
service or resource, but i can't isolated the issue beacuase Geronimo not
sends any exception, only waits.

Do you are using 8.04 o 8.10 Ubuntu?

Regards

2009/1/5 Peter Petersson <petersson.peter@gmail.com>

> Hi Luis
>
> I am using Geronimo 2.1.x on a Ubuntu server and have seen this behavior a
> couple of times.
>
> In my case the startup delay problem you describe has occurred during a
> re-start of Geronimo and in my case. By checking the <geronimo
> home>/var/log/geronimo.out file I have found the following module to be the
> one taken time to start
>
> Module 18/80 org.apache.geronimo.configs/uddi-tomcat/2.1/car
>       started in  3:01.119s
>
>
> In my case the problem has been related to a prior "misbehavior" of a web
> service application (during shutdown of Geronimo) and the delay is probably
> related to a port binding issue. Apart from the somewhat alarming startup
> delay I have not noticed any following sub sequential problem with the
> running Geronimo server or any deployed web service.
>
> If you hit this problem frequently maybe you can find out if you have a
> port issue by checking your systems used ports with "netstat -lp" (prior to
> start/restart of Geronimo) against the ports Geronimo allocates. Ports used
> by Geronimo is listed in the var/log/geronimo.out file.
>
> I have only seen this a problem a few times during a relatively long time
> and some Geronimo restarts so I have not investigated the issue any future
> but maybe this information will point you in the right direction. If needed
> maybe someone else can fill in the blanks ;).
>
> regards
>  Peter Petersson
>
>
> Luis Ortíz Silva wrote:
>
>> Hi:
>>
>> I'am getting a big startup issue with mi Geronimo 2.1.3 in Ubuntu Server
>> 8.04 kernel 2.6.24-22-server . It takes 4 minutes to start. I start with thi
>> verbose options. But after this message:
>>
>> "17:11:53,456 INFO  [SystemProperties] Setting
>> Property=org.apache.catalina.STRICT_SERVLET_COMPLIANCE to Value=true
>>
>> Geronimos stops the startup process and delays about 4 minutes in
>> continue.
>>
>> I analized the iptables rules, disable the IPv6 capabilities (beacuse
>> Geronimo always binds to an INET6 port), apparmor is desabled, but the
>> problem persist in the time. I reproduced the same error in my laptop, and
>> always did the same.
>>
>> If anyone knows how to solve this issue i apreciate a lot, beacuse i need
>> to put in productive mode this server.
>>
>
>

Mime
View raw message