geronimo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daniel_R <vedm...@gmail.com>
Subject Re: geronimo + icefaces 1.7.x does not work....
Date Sun, 16 Nov 2008 05:29:56 GMT

I solved the problem...

it was an issue of "to many jars included" it seems that the redundant jars
ruined it all on geronimo while on tomcat they did no harm...

found the following link that helped me to figure out what jars weren't
necessary :

http://support.icesoft.com/jive/entry.jspa?entryID=780&categoryID=80



 

Joe Bohn wrote:
> 
> 
> I am not at all familiar with icefaces but I suspect that underneath it 
> all you might be having some classloader issues.  Geronimo already 
> includes myfaces which seems to be involved in this problem.  If your 
> application is also including myfaces (and perhaps other jars) then you 
> might need to ensure that the classes are not loaded from a parent 
> classloader by using hidden-classes in your deployment plan.
> 
> Some initial questions:
> - What version and assembly of Geronimo are you using?
> - What libraries are included with your application?
> - What does your geronimo deployment plan look like?
> 
> Joe
> 
> Daniel_R wrote:
>> Hi
>> 
>> After i successfully developed and tested and Web App on tomcat 6.x i
>> tryed
>> to deploy it on Geronimo 2.0.1
>> 
>> but I'm run into an error:
>> 
>> [code]
>> java.lang.IllegalStateException: No Factories configured for this
>> Application. This happens if the faces-initialization does not work at
>> all -
>> make sure that you properly include all configuration settings necessary
>> for
>> a basic faces application and that all the necessary libs are included.
>> Also
>> check the logging output of your web application and your container for
>> any
>> exceptions!
>>  
>>  If you did that and find nothing, the mistake might be due to the fact
>> that
>> you use some special web-containers which do not support registering
>> context-listeners via TLD files and a context listener is not setup in
>> your
>> web.xml.
>>  
>>  A typical config looks like this;
>>  
>>  <listener>
>>  
>>   
>> <listener-class>org.apache.myfaces.webapp.StartupServletContextListener</listener-class>
>>  
>>  </listener> 
>> [/code]
>> 
>> 
>> but i do have the listener defined inside web.xml .
>> 
>> 
>> 
>> any ideas how i can overcome this geronimo specific error ?
>> 
>> Thanks in advance
>> 
>> 
>> Daniel.
> 
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/geronimo-%2B-icefaces-1.7.x-does-not-work....-tp20454538s134p20522588.html
Sent from the Apache Geronimo - Users mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message