geronimo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From David Jencks <david_jen...@yahoo.com>
Subject Re: Strange plug with delivering messages to MDB
Date Fri, 18 Jan 2008 08:26:44 GMT

On Jan 18, 2008, at 12:05 AM, Tomasz Mazan wrote:

>
>
>
> djencks wrote:
>>
>> Do you have a second resource adapter configured for the inbound
>> messages to the mdb?
>>
>> I seem to recall someone reporting a similar problem if they sent the
>> same message they received.  If they  copied the message into a new
>> message and sent that everything worked as expected.  Are you sending
>> the same message or copying it?  I don't know which behavior is
>> expected by the jms spec.
>>
>> thanks
>> david jencks
>>
>
> David,
>
> 1) I use the same resource adapter for the inbound/outbound messages.
> 2) I create new Message to send as reply
>
> Following your advice I had tried to drop received messages and I  
> remarked
> that problem is in creating new connection. There's no problem with
> delivering messages since I've commented that part of my code, but....
> obviously... that doesn't solve my problem.
>
> I've tried something else which looks as good solution - change
> connectionmanager transaction's setting from xa-transaction to
> local-transaction. I don't see any reason to use XA for my MDB  
> which only
> receives message - process it using webservice client - and return  
> response
> to another jms queue.

If using local-transaction in your connector configuration fixes the  
problem then there is a bug in activemq xa handling or possibly our  
transaction manager.  I wonder if activemq 5 would work better, but  
it seems to be non-trivial to integrate it.

thanks
david jencks

>
>
> Beniamin
> -- 
> View this message in context: http://www.nabble.com/Strange-plug- 
> with-delivering-messages-to-MDB-tp14923100s134p14947998.html
> Sent from the Apache Geronimo - Users mailing list archive at  
> Nabble.com.
>


Mime
View raw message