geronimo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Shiva Kumar H R" <shiv...@gmail.com>
Subject Re: WAR deployment problem: Could not find an EJB for reference ejb/ModuleFactory
Date Wed, 04 Jul 2007 06:58:54 GMT
On 7/4/07, Shiva Kumar H R <shivahr@gmail.com> wrote:
>
> Comments inline.
>
> On 7/3/07, Xh <xhsaymyname@yahoo.co.uk> wrote:
> >
> >  Hi All!
> >
> > I can deploy successfully the EJB JAR that defines remote stateful
> > session bean.
> > But I have a problem while deploying WAR application that needs to
> > retrieve this remote session bean.
> >
> > In my EJB JAR I have defined two files: META-INF/ejb-jar.xml and
> > META-INF/openejb-jar.xml
> >
> > ejb-jar.xml extract follows:
> > <enterprise-beans>
> > <session>
> >             <display-name>ModuleFactory</display-name>
> >             <ejb-name>ModuleFactory</ejb-name>
> >             <home>org.xh.dataweaver.common.ejb.ModuleFactoryHome </home>
> >             <remote>org.xh.dataweaver.common.ejb.ModuleFactory</remote>
> >             <ejb-class>
> > org.xh.dataweaver.enterprise.core.ejb.ModuleFactoryBean</ejb-class>
> >             <session-type>Stateful</session-type>
> >             <transaction-type>Container</transaction-type>
> > </session>
> > </enterprise-beans>
> >
> > openejb-jar.xml extract follows:
> > <enterprise-beans>
> >     <session>
> >     <ejb-name>ModuleFactory</ejb-name>
> >     <ejb-ref>
> >         <ref-name>ejb/ModuleFactory</ref-name>
> >         <ejb-link>ModuleFactory</ejb-link>
> >     </ejb-ref>
> >     </session>
> > </enterprise-beans>
> >
>
> There isn't a need to specify the <ejb-ref> element here. It instead needs
> to be in the referring WAR's geronimo-web.xml. Create a "geronimo-web.xml"
> as below and specify it while deploying your WAR.
>
> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> <web-app xmlns=" http://geronimo.apache.org/xml/ns/j2ee/web-1.1">
>     <dep:environment xmlns:dep="
> http://geronimo.apache.org/xml/ns/deployment-1.1">
>         <dep:moduleId>
>             <dep:groupId>your-web-app's-group-id</dep:groupId>
>             <dep:artifactId>your-web-app's-artifact-id</dep:artifactId>
>             <dep:version> 1.0</dep:version>
>             <dep:type>war</dep:type>
>         </dep:moduleId>
>         <dep:dependencies>
>             <dep:dependency>
>                 <dep:groupId>ejb's-group-id</dep:groupId>
>                 <dep:artifactId>ejb's-artifact-id</dep:artifactId>
>                 <dep:type>jar</dep:type>
>             </dep:dependency>
>         </dep:dependencies>
>     </dep:environment>
>     <context-root>your-web-app's-context-root</context-root>
>     <nam:ejb-ref xmlns:nam="http://geronimo.apache.org/xml/ns/naming-1.1
> ">
>         <nam:ref-name>ejb/ModuleFactory</nam:ref-name>
>         <nam:ref-link>ModuleFactory</nam:ref-link>
>     </nam:ejb-ref>
> </web-app>
>

Sorry, a slight mistake. Change <nam:ref-link>ModuleFactory</nam:ref-link>
above to <nam:ejb-link>ModuleFactory</nam:ejb-link>

I am assuming you are deploying on Geronimo 1.1. For higher versions you
> will have to change the xsd versions above to web-1.1, deployment-1.2 &
> naming-1.2.
>
> After successful deployment of EJB JAR I tried to create proper web.xmlfile for my WAR
application.
> >
> > In WEB-INF/web.xml I wrote:
> > <ejb-ref>
> >     <ejb-ref-name>ejb/ModuleFactory</ejb-ref-name>
> >     <ejb-ref-type>Session</ejb-ref-type>
> >     <home>org.xh.dataweaver.common.ejb.ModuleFactoryHome</home>
> >     <remote>org.xh.dataweaver.common.ejb.ModuleFactory</remote>
> >     <ejb-link>ModuleFactory</ejb-link>
> > </ejb-ref>
> >
>
> Don't know if specifying <ejb-link> here would help.  Try with an
> <ejb-ref> element in geronimo-web.xml as above and see if it solves the
> problem.
>
> But when I'm deploying WAR I receive:
> >
> > Could not find an EJB for reference ejb/ModuleFactory to a remote
> > session bean that has the home interface
> > org.xh.dataweaver.common.ejb.ModuleFactoryHome and the remote interface
> > org.xh.dataweaver.common.ejb.ModuleFactory
> >
> > what am I doing wrong?
> > I read http://cwiki.apache.org/GMOxDOC11/ejb-sample-application.html and
> > http://cwiki.apache.org/GMOxDOC11/very-simple-session-ejb-example.html
> > but I still don't see the error in my descriptors...
> >
>
> For more info refer this
> http://www.chariotsolutions.com/geronimo/geronimo-1.1/geronimo-html-toc.html
>
>
> thanks in advance for help
> > best regards
> > Lukasz
> >
> > ------------------------------
> > Yahoo! Answers - Get better answers from someone who knows. Try it now<http://uk.answers.yahoo.com/;_ylc=X3oDMTEydmViNG02BF9TAzIxMTQ3MTcxOTAEc2VjA21haWwEc2xrA3RhZ2xpbmU>
> > .
> >
>
>

Mime
View raw message