geronimo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Anup Dixit (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Commented: (GERONIMODEVTOOLS-601) Module config Id not found for undeployment
Date Fri, 30 Apr 2010 17:12:18 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-601?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=12862751#action_12862751
] 

Anup Dixit commented on GERONIMODEVTOOLS-601:
---------------------------------------------

Hi all,

I have checked Apache Geronimo v 2.2 against Linux and Windows,
For the first time application run perfectly, but when we try to undeploy
application, we get error as module config id not found.

Not sure about mac, but hopes it would be same case for mac as well.

Environment:
JDK 6 + Windows XP / RHEL + Eclipse + Geronimo v 2.2 + Eclipse geronimo
adapters.

I am not sure, but it could be problem with eclipse adapters causing problem
while undeploying application
Did we have any solution for this, appreciate any help in this regards.

-- 
Thanks and Regards | Anup Dixit | "planmanup$gmail:com".replace(':',
'.').replace('$', '@')


> Module config Id not found for undeployment
> -------------------------------------------
>
>                 Key: GERONIMODEVTOOLS-601
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-601
>             Project: Geronimo-Devtools
>          Issue Type: Bug
>          Components: eclipse-plugin
>    Affects Versions: 2.2.0
>         Environment: MacOS
> eclipse, Galileo SR1, Eclipse Java EE IDE for Web Developers,
> Build id: 20090902-1017
> I am running in a Mac with this java:
> >java -version
> java version "1.6.0_17"
> Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_17-b04-248-9M3125)
> Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 14.3-b01-101, mixed mode)
>            Reporter: Ted Kirby
>            Assignee: Delos Dai
>            Priority: Minor
>         Attachments: eclipselog, GetnStarted3AG.tar.gz, GetnStarted3AG.zip
>
>
> I have created a dynamic web project and it seems to work fine.  I can
> deploy and use the war file, and it gets republished if I change
> source.  However, on every deploy/republish, I get this error in
> eclipse:
> Module config Id not found for undeployment
> java.lang.NullPointerException
> at org.apache.geronimo.st.core.jaxb.JAXBUtils.unmarshalFilterDeploymentPlan(JAXBUtils.java:126)
> at org.apache.geronimo.st.v21.core.GeronimoV21Utils.getWebDeploymentPlan(GeronimoV21Utils.java:236)
> at org.apache.geronimo.st.v21.core.GeronimoV21Utils.getWebDeploymentPlan(GeronimoV21Utils.java:199)
> at org.apache.geronimo.st.v21.core.GeronimoV21Utils.getWebDeploymentPlan(GeronimoV21Utils.java:179)
> at org.apache.geronimo.st.v21.core.GeronimoV21Utils.getConfigId(GeronimoV21Utils.java:119)
> at org.apache.geronimo.st.v21.core.GeronimoV21VersionHandler.getConfigID(GeronimoV21VersionHandler.java:36)
> at org.apache.geronimo.st.core.commands.UndeployCommand.execute(UndeployCommand.java:53)
> at org.apache.geronimo.st.core.commands.SynchronizedDeploymentOp.run(SynchronizedDeploymentOp.java:84)
> at org.apache.geronimo.st.core.commands.SynchronizedDeploymentOp.execute(SynchronizedDeploymentOp.java:76)
> at org.apache.geronimo.st.core.GeronimoServerBehaviourDelegate.unDeploy(GeronimoServerBehaviourDelegate.java:740)
> at org.apache.geronimo.st.core.GeronimoServerBehaviourDelegate.doRemoved(GeronimoServerBehaviourDelegate.java:666)
> at org.apache.geronimo.st.core.GeronimoServerBehaviourDelegate.invokeCommand(GeronimoServerBehaviourDelegate.java:451)
> at org.apache.geronimo.st.core.GeronimoServerBehaviourDelegate.publishModule(GeronimoServerBehaviourDelegate.java:318)
> at org.eclipse.wst.server.core.model.ServerBehaviourDelegate.publishModule(ServerBehaviourDelegate.java:948)
> at org.apache.geronimo.st.core.GeronimoServerBehaviourDelegate.publishModules(GeronimoServerBehaviourDelegate.java:273)
> at org.eclipse.wst.server.core.model.ServerBehaviourDelegate.publish(ServerBehaviourDelegate.java:872)
> at org.eclipse.wst.server.core.model.ServerBehaviourDelegate.publish(ServerBehaviourDelegate.java:708)
> at org.eclipse.wst.server.core.internal.Server.publishImpl(Server.java:2690)
> at org.eclipse.wst.server.core.internal.Server$PublishJob.run(Server.java:272)
> at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)
> If I export the project as a war file, and deploy it to geronimo, I
> don't get the error, so I suspect it's a GEP problem.
> Here is my geronimo-web.xml file:
> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> <web:web-app xmlns:app="http://geronimo.apache.org/xml/ns/j2ee/application-2.0"
>        xmlns:client="http://geronimo.apache.org/xml/ns/j2ee/application-client-2.0"
>        xmlns:conn="http://geronimo.apache.org/xml/ns/j2ee/connector-1.2"
>        xmlns:dep="http://geronimo.apache.org/xml/ns/deployment-1.2"
> xmlns:ejb="http://openejb.apache.org/xml/ns/openejb-jar-2.2"
>        xmlns:log="http://geronimo.apache.org/xml/ns/loginconfig-2.0"
>        xmlns:name="http://geronimo.apache.org/xml/ns/naming-1.2"
> xmlns:pers="http://java.sun.com/xml/ns/persistence"
>        xmlns:pkgen="http://openejb.apache.org/xml/ns/pkgen-2.1"
> xmlns:sec="http://geronimo.apache.org/xml/ns/security-2.0"
>        xmlns:web="http://geronimo.apache.org/xml/ns/j2ee/web-2.0.1">
>        <dep:environment>
>                <dep:moduleId>
>                        <dep:groupId>com.ibm.websphere.xs.sample</dep:groupId>
>                        <dep:artifactId>GettnStarted3</dep:artifactId>
>                        <dep:version>1.0</dep:version>
>                        <dep:type>jar</dep:type>
>                </dep:moduleId>
>                <dep:dependencies>
>                        <dep:dependency>
>                                <dep:groupId>com.ibm.websphere.xs</dep:groupId>
>                                <dep:artifactId>ogclient</dep:artifactId>
>                                <dep:version>7.0</dep:version>
>                                <dep:type>jar</dep:type>
>                        </dep:dependency>
>                        <dep:dependency>
>                                <dep:groupId>com.ibm.websphere.xs</dep:groupId>
>                                <dep:artifactId>objectgrid</dep:artifactId>
>                                <dep:version>7.0</dep:version>
>                                <dep:type>jar</dep:type>
>                        </dep:dependency>
>                        <dep:dependency>
>                                <dep:groupId>org.apache.geronimo.configs</dep:groupId>
>                                <dep:artifactId>system-database</dep:artifactId>
>                        </dep:dependency>
>                </dep:dependencies>
>        </dep:environment>
>        <web:context-root>/GetnStarted3AG</web:context-root>
>        <name:resource-ref>
>                <name:ref-name>jdbc/CRUD_DS</name:ref-name>
>                <name:resource-link>SystemDatasource</name:resource-link>
>        </name:resource-ref>
> </web:web-app>
> I will attach my project.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message