geronimo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Delos Dai (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Commented: (GERONIMODEVTOOLS-601) Module config Id not found for undeployment
Date Tue, 26 Jan 2010 02:58:34 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-601?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=12804865#action_12804865
] 

Delos Dai commented on GERONIMODEVTOOLS-601:
--------------------------------------------

I tried the new package, still no problem. I think the only different between us is the OS.
If possible, could you try it on a non-Mac OS? I don't have any Mac OS at hand -:).

>From the error message, seems the exception is caused by missing server runtime or facet
in WTP. Since you have deploy the WAR successfully, both server runtime and facet should have
been provided. So I'm very curious to the root cause. Did you see the exception in console
or error log view? If possible, could you attach the file ".log" in your workspace?

> Module config Id not found for undeployment
> -------------------------------------------
>
>                 Key: GERONIMODEVTOOLS-601
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-601
>             Project: Geronimo-Devtools
>          Issue Type: Bug
>          Components: eclipse-plugin
>    Affects Versions: 2.2.0
>         Environment: MacOS
> eclipse, Galileo SR1, Eclipse Java EE IDE for Web Developers,
> Build id: 20090902-1017
> I am running in a Mac with this java:
> >java -version
> java version "1.6.0_17"
> Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_17-b04-248-9M3125)
> Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 14.3-b01-101, mixed mode)
>            Reporter: Ted Kirby
>            Assignee: Delos Dai
>            Priority: Minor
>         Attachments: GetnStarted3AG.tar.gz, GetnStarted3AG.zip
>
>
> I have created a dynamic web project and it seems to work fine.  I can
> deploy and use the war file, and it gets republished if I change
> source.  However, on every deploy/republish, I get this error in
> eclipse:
> Module config Id not found for undeployment
> java.lang.NullPointerException
> at org.apache.geronimo.st.core.jaxb.JAXBUtils.unmarshalFilterDeploymentPlan(JAXBUtils.java:126)
> at org.apache.geronimo.st.v21.core.GeronimoV21Utils.getWebDeploymentPlan(GeronimoV21Utils.java:236)
> at org.apache.geronimo.st.v21.core.GeronimoV21Utils.getWebDeploymentPlan(GeronimoV21Utils.java:199)
> at org.apache.geronimo.st.v21.core.GeronimoV21Utils.getWebDeploymentPlan(GeronimoV21Utils.java:179)
> at org.apache.geronimo.st.v21.core.GeronimoV21Utils.getConfigId(GeronimoV21Utils.java:119)
> at org.apache.geronimo.st.v21.core.GeronimoV21VersionHandler.getConfigID(GeronimoV21VersionHandler.java:36)
> at org.apache.geronimo.st.core.commands.UndeployCommand.execute(UndeployCommand.java:53)
> at org.apache.geronimo.st.core.commands.SynchronizedDeploymentOp.run(SynchronizedDeploymentOp.java:84)
> at org.apache.geronimo.st.core.commands.SynchronizedDeploymentOp.execute(SynchronizedDeploymentOp.java:76)
> at org.apache.geronimo.st.core.GeronimoServerBehaviourDelegate.unDeploy(GeronimoServerBehaviourDelegate.java:740)
> at org.apache.geronimo.st.core.GeronimoServerBehaviourDelegate.doRemoved(GeronimoServerBehaviourDelegate.java:666)
> at org.apache.geronimo.st.core.GeronimoServerBehaviourDelegate.invokeCommand(GeronimoServerBehaviourDelegate.java:451)
> at org.apache.geronimo.st.core.GeronimoServerBehaviourDelegate.publishModule(GeronimoServerBehaviourDelegate.java:318)
> at org.eclipse.wst.server.core.model.ServerBehaviourDelegate.publishModule(ServerBehaviourDelegate.java:948)
> at org.apache.geronimo.st.core.GeronimoServerBehaviourDelegate.publishModules(GeronimoServerBehaviourDelegate.java:273)
> at org.eclipse.wst.server.core.model.ServerBehaviourDelegate.publish(ServerBehaviourDelegate.java:872)
> at org.eclipse.wst.server.core.model.ServerBehaviourDelegate.publish(ServerBehaviourDelegate.java:708)
> at org.eclipse.wst.server.core.internal.Server.publishImpl(Server.java:2690)
> at org.eclipse.wst.server.core.internal.Server$PublishJob.run(Server.java:272)
> at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)
> If I export the project as a war file, and deploy it to geronimo, I
> don't get the error, so I suspect it's a GEP problem.
> Here is my geronimo-web.xml file:
> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> <web:web-app xmlns:app="http://geronimo.apache.org/xml/ns/j2ee/application-2.0"
>        xmlns:client="http://geronimo.apache.org/xml/ns/j2ee/application-client-2.0"
>        xmlns:conn="http://geronimo.apache.org/xml/ns/j2ee/connector-1.2"
>        xmlns:dep="http://geronimo.apache.org/xml/ns/deployment-1.2"
> xmlns:ejb="http://openejb.apache.org/xml/ns/openejb-jar-2.2"
>        xmlns:log="http://geronimo.apache.org/xml/ns/loginconfig-2.0"
>        xmlns:name="http://geronimo.apache.org/xml/ns/naming-1.2"
> xmlns:pers="http://java.sun.com/xml/ns/persistence"
>        xmlns:pkgen="http://openejb.apache.org/xml/ns/pkgen-2.1"
> xmlns:sec="http://geronimo.apache.org/xml/ns/security-2.0"
>        xmlns:web="http://geronimo.apache.org/xml/ns/j2ee/web-2.0.1">
>        <dep:environment>
>                <dep:moduleId>
>                        <dep:groupId>com.ibm.websphere.xs.sample</dep:groupId>
>                        <dep:artifactId>GettnStarted3</dep:artifactId>
>                        <dep:version>1.0</dep:version>
>                        <dep:type>jar</dep:type>
>                </dep:moduleId>
>                <dep:dependencies>
>                        <dep:dependency>
>                                <dep:groupId>com.ibm.websphere.xs</dep:groupId>
>                                <dep:artifactId>ogclient</dep:artifactId>
>                                <dep:version>7.0</dep:version>
>                                <dep:type>jar</dep:type>
>                        </dep:dependency>
>                        <dep:dependency>
>                                <dep:groupId>com.ibm.websphere.xs</dep:groupId>
>                                <dep:artifactId>objectgrid</dep:artifactId>
>                                <dep:version>7.0</dep:version>
>                                <dep:type>jar</dep:type>
>                        </dep:dependency>
>                        <dep:dependency>
>                                <dep:groupId>org.apache.geronimo.configs</dep:groupId>
>                                <dep:artifactId>system-database</dep:artifactId>
>                        </dep:dependency>
>                </dep:dependencies>
>        </dep:environment>
>        <web:context-root>/GetnStarted3AG</web:context-root>
>        <name:resource-ref>
>                <name:ref-name>jdbc/CRUD_DS</name:ref-name>
>                <name:resource-link>SystemDatasource</name:resource-link>
>        </name:resource-ref>
> </web:web-app>
> I will attach my project.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message