geronimo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Jay D. McHugh" <jaydmch...@gmail.com>
Subject Re: [DISCUSS] Release Geronimo Server 2.1.4 RC1
Date Thu, 26 Mar 2009 23:23:24 GMT
Hey again all,

I think that this may caused by my rather extreme entity relationships
and the use of OpenJPA's proprietary @ElementJoinColumn annotation.

I have the following relationship structure:

project
- projectDetail (project 1->M projectDetail using @EJC)
  - component (projectDetail 1->1 component)
    - componentAttribute (component 1->M componentAttribute using @EJC)
      - attribute (componentAttribute 1->1 attribute)
        - compAttribValue (componentAttribute 1->1 compAttribValue)
    - componentClass (component 1->1 componentClass)
      - classAttrib (componentClass 1->M classAttrib using @EJC)
      - attribute (classAttrib 1-> attribute)

And I am basically trying to clone a project entity.  I have debugging
code that says it is creating and attaching all of the necessary details
(which it is) containing the appropriate components (which it is not).

I am only getting the first projectDetail persisted to the database
fully.  All subsequent are not getting their components created.

I will try to create a test that has a similarly complicated entity
relationship but uses only JPA standard links.

If that works - how should we handle it?  If the assembly passes TCK,
and the problem is only related to the use of an OpenJPA proprietary
annotation, should we just issue a note that the use of that annotation
may cause problems?

Jay
Joe Bohn wrote:
> Hi Jay,
> 
> Yes, please do let us know.
> 
> I'm nearly done generating a new set of images and will start the vote
> again shortly.
> 
> However, as the previous comments indicate, the images themselves are
> not functionally different than what you are using ... just adding in a
> missing license header and removing some unnecessary text in the
> README.txt file.
> 
> Thanks,
> Joe
> 
> Jay D. McHugh wrote:
>> Hey all,
>>
>> I know that this vote is cancelled, but I tried my real app on 2.1.4 RC1
>> and some JPA entities are not working the way they used to on 2.1.3.
>>
>> I am trying to figure out if I have been taking advantage of a bug that
>> has since been corrected - or if a problem snuck into JPA.
>>
>> I will let you all know as soon as I figure out which is the case.
>>
>> Jay
>>
>> Joe Bohn wrote:
>>> Message created for any discussion of the pending Geronimo 2.1.4 RC1
>>> currently up for vote.
>>>
>>> Thanks,
>>> Joe
>>
> 

Mime
View raw message