geronimo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Jean-Jacques Parent (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Commented: (GERONIMODEVTOOLS-473) Problem starting server with WTP201
Date Fri, 14 Nov 2008 10:36:47 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-473?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=12647573#action_12647573
] 

Jean-Jacques Parent commented on GERONIMODEVTOOLS-473:
------------------------------------------------------


Pb with first email> Date: Thu, 13 Nov 2008 23:24:47 -0800> From: jira@apache.org>
To: parentjj@hotmail.com> Subject: [jira] Commented: (GERONIMODEVTOOLS-473) Problem starting
server with WTP201> > > [ https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-473?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=12647531#action_12647531
] > > Jean-Jacques Parent commented on GERONIMODEVTOOLS-473:> ------------------------------------------------------>
> > Tim I apologized for my late answer.Very busy: 2 new applications with geronimo
and the new brussels website on line this month.I have no time for the moment to deal with
your last mail, but as soon as possible, I will give you a feedback For your infiormation,
for the last developments with Geronimo, I prefered using the myEclipse plugin (unfortunatetly
in production mode: issue 472):According to the type of J2EE files here is the behavior, which
is better than GEP (for the moment with my ear application) - When modifying a helper/controller/dao
class, the hot deployment works- When modifying a POJO, I had to restart the application server.
(But it was also the case with weblogic even in development mode)- When modifying a jsp, hot
deployment does not work, but I manually copy them from my workspace to the geronimo application
repositoryThis way, I am not losing so much development time As I am talking about the myEclipse
plugin for geronimo, I make you notice that I have another issue 472 dealing with the problem
that I can't do an exploded deployment (development mode) because of my Ejb. In the meantime,
I have posted an issue to the myEclipse team support, according to them, this is a problem
with the geronimo deployment process...Here is the issue for information:http://www.myeclipseide.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=98020#98020
Whatever, I will work on those problem asap. I really need a convenient development environment
for the next year as the number of geronimo projects increase! Kind regards Jean-Jacques Date:
Fri, 10 Oct 2008 19:31:44 -0700> From: jira@apache.org> To: parentjj@hotmail.com>
Subject: [jira] Issue Comment Edited: (GERONIMODEVTOOLS-473) Problem starting server with
WTP201> > > [ https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-473?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=12638706#action_12638706
] > > mcconne edited comment on GERONIMODEVTOOLS-473 at 10/10/08 7:30 PM:> -------------------------------------------------------------------------->
> Hi Jean-Jacques, I finally have a better understanding of your problem. Thanks for all
the material you've supplied via this Jira and as email attachments. One option that we've
had a lot of success in the past with to speed up deployment/redeployment from the GEP is
to use the sharedlib capability of Geronimo. Since you cannot send me your Eclipse workspace
I wonder if you have one or more POJO projects in your workspace that is shared amongst multiple
web projects in your workspace (i.e, there is a J2EE dependency between the Web project and
the POJO which will embed the POJO JAR in the Web project's WAR).> > If so, when using
sharedlib support, when the WAR gets deployed the POJO project will get deployed in-place
to the sharedlib, and the actual contents of the POJO do not get copied over. instead a Dummy
JAR gets created inside sharedlib that contains a manifest file that points back to the project
in the workspace. This can significantly speed up deployments within Eclipse especially when
there are many deployable artifacts with the same POJO dependency. > > Do you know if
this is the case with your workspace ?? If not we'll have to search for another alternative.
Thanks much> > was (Author: mcconne):> Hi Jean-Jacques, I finally have a better understanding
of your problem. Thanks for all the material you've supplied via this Jira and as email attachments.
One option that we've had a lot of success in the past with to speed up deployment/redeployment
from the GEP is to use the sharedlib capability of Geronimo. Since you cannot send me your
Eclipse workspace I wonder if you have one or more POJO projects in your workspace that is
shared amongst multiple web projects in your workspace (i.e, there is a J2EE dependency between
the Web project and the POJO which will embed the POJO JAR in the Web project's WAR).>
> If so, when using sharedlib support, when the WAR gets deployed the POJO project will
get deployed in-place to the sharedlib, and the actual contents of the POJO do not get copied
over. instead a Dummy JAR gets created inside sharedlib that contains a manifest file that
points back to the project in the workspace. This can significantly speed up deployments within
Eclipse especially when there are many deployable artifacts with the same POJO dependency.
> > Do you know if this is the case with your workspace ?? If not we'll have to search
for another alternative. Thanks much> > > > > > Since you can't send me
your EAR I wonder if it has some POJO JAR that is in your Eclipse workspace and it used in
multiple > > > Problem starting server with WTP201> > ----------------------------------->
>> > Key: GERONIMODEVTOOLS-473> > URL: https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-473>
> Project: Geronimo-Devtools> > Issue Type: Bug> > Components: eclipse-plugin>
> Affects Versions: 2.0.0> > Environment: Windows XP> > WTP 201> > Reporter:
Jean-Jacques Parent> > Assignee: Tim McConnell> > Fix For: 2.2.0> >>
> Attachments: .log, geronimo.log, JIRA-473.doc, web.xml> >> >> > I have
installed wtp-all-in-one-sdk-win32 and than follow the instructions as suggested in> >
http://geronimo.apache.org/geronimo-eclipse-plugin-installation-instructions.html.> >
I have also manually installed the plugin: geronimo-eclipse-plugin-2.0.0-deployable.zip>
> I configured the server geronimo and try to start it without deploying anything yet.>
> In the eclipse console, a message indicates that the server startup is complete, but
the status in Eclipse is still 'starting'. > > Indeed, the server is started, I can
use the web console, but then comes the timeout and the server stops.> > Is it a configuration
problem?> > Thanks> > -- > This message is automatically generated by JIRA.>
-> You can reply to this email to add a comment to the issue online.> > > >
> Problem starting server with WTP201> > ----------------------------------->
>> > Key: GERONIMODEVTOOLS-473> > URL: https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-473>
> Project: Geronimo-Devtools> > Issue Type: Bug> > Components: eclipse-plugin>
> Affects Versions: 2.0.0> > Environment: Windows XP> > WTP 201> > Reporter:
Jean-Jacques Parent> > Assignee: Tim McConnell> > Fix For: 2.2.0> >>
> Attachments: .log, geronimo.log, JIRA-473.doc, web.xml> >> >> > I have
installed wtp-all-in-one-sdk-win32 and than follow the instructions as suggested in> >
http://geronimo.apache.org/geronimo-eclipse-plugin-installation-instructions.html.> >
I have also manually installed the plugin: geronimo-eclipse-plugin-2.0.0-deployable.zip>
> I configured the server geronimo and try to start it without deploying anything yet.>
> In the eclipse console, a message indicates that the server startup is complete, but
the status in Eclipse is still 'starting'. > > Indeed, the server is started, I can
use the web console, but then comes the timeout and the server stops.> > Is it a configuration
problem?> > Thanks> > -- > This message is automatically generated by JIRA.>
-> You can reply to this email to add a comment to the issue online.> 


> Problem starting server with WTP201
> -----------------------------------
>
>                 Key: GERONIMODEVTOOLS-473
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-473
>             Project: Geronimo-Devtools
>          Issue Type: Bug
>          Components: eclipse-plugin
>    Affects Versions: 2.0.0
>         Environment: Windows XP
> WTP 201
>            Reporter: Jean-Jacques Parent
>            Assignee: Tim McConnell
>             Fix For: 2.2.0
>
>         Attachments: .log, geronimo.log, JIRA-473.doc, web.xml
>
>
> I have installed wtp-all-in-one-sdk-win32 and than follow the instructions as suggested
in
> http://geronimo.apache.org/geronimo-eclipse-plugin-installation-instructions.html.
> I have also manually installed the plugin: geronimo-eclipse-plugin-2.0.0-deployable.zip
> I configured the server geronimo and try to start it without deploying anything yet.
> In the eclipse console, a message indicates that the server startup is complete, but
the status in Eclipse is still 'starting'. 
> Indeed, the server is started, I can use the web console, but then comes the timeout
and the server stops.
> Is it a configuration problem?
> Thanks

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message