geronimo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Tim McConnell (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Commented: (GERONIMODEVTOOLS-473) Problem starting server with WTP201
Date Sat, 11 Oct 2008 02:31:44 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-473?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=12638706#action_12638706
] 

Tim McConnell commented on GERONIMODEVTOOLS-473:
------------------------------------------------

Hi Jean-Jacques, I finally have a better understanding of your problem. Thanks for all the
material you've supplied via this Jira and as email attachments. One option that we've had
a lot of success in the past with to speed up deployment/redeployment from the GEP is to use
the sharedlib capability of Geronimo. Since you cannot send me your Eclipse workspace I wonder
if you have one or more POJO projects in your workspace that is shared amongst multiple web
projects in your workspace (i.e, there is a J2EE dependency between the Web project and the
POJO which will embed the POJO JAR in the Web project's WAR).

If so, when using sharedlib support, when the WAR gets deployed the POJO project will get
deployed in-place to the sharedlib, and the actual contents of the POJO do not get copied
over. instead a Dummy JAR gets created inside sharedlib that contains a manifest file that
points back to the project in the workspace. This can significantly speed up deployments within
Eclipse especially when there are many deployable artifacts with the same POJO dependency.


Do you know if this is the case with your workspace ?? If not we'll have to search for another
alternative. Thanks much





Since you can't send me your EAR I wonder if it has some POJO JAR that is in your Eclipse
workspace and it used in multiple 

> Problem starting server with WTP201
> -----------------------------------
>
>                 Key: GERONIMODEVTOOLS-473
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMODEVTOOLS-473
>             Project: Geronimo-Devtools
>          Issue Type: Bug
>          Components: eclipse-plugin
>    Affects Versions: 2.0.0
>         Environment: Windows XP
> WTP 201
>            Reporter: Jean-Jacques Parent
>            Assignee: Tim McConnell
>             Fix For: 2.2.0
>
>         Attachments: .log, geronimo.log, JIRA-473.doc, web.xml
>
>
> I have installed wtp-all-in-one-sdk-win32 and than follow the instructions as suggested
in
> http://geronimo.apache.org/geronimo-eclipse-plugin-installation-instructions.html.
> I have also manually installed the plugin: geronimo-eclipse-plugin-2.0.0-deployable.zip
> I configured the server geronimo and try to start it without deploying anything yet.
> In the eclipse console, a message indicates that the server startup is complete, but
the status in Eclipse is still 'starting'. 
> Indeed, the server is started, I can use the web console, but then comes the timeout
and the server stops.
> Is it a configuration problem?
> Thanks

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message