geronimo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Aaron Mulder (JIRA)" <...@geronimo.apache.org>
Subject [jira] Created: (GERONIMO-1680) MDB without activation-config in openejb-jar.xml silently fails
Date Thu, 02 Mar 2006 23:19:39 GMT
MDB without activation-config in openejb-jar.xml silently fails
---------------------------------------------------------------

         Key: GERONIMO-1680
         URL: http://issues.apache.org/jira/browse/GERONIMO-1680
     Project: Geronimo
        Type: Bug
  Components: OpenEJB, ActiveMQ  
    Versions: 1.0    
    Reporter: Aaron Mulder
     Fix For: 1.1, 1.0.1


I created a queue and sent a couple messages to it.

Then I created an MDB with a message-destination-type of javax.jms.Queue and a message-destination-link
pointing to a message-destination with the name of the Queue.  It seems like this is enough
information to point the MDB to that queue, assuming that openejb-jar.xml lists the resource
adapter for the MDB.

This deployed successfully, but no messages were received by the MDB.

Adding an activation-config section to openejb-jar.xml fixed the problem -- the pending messages
were received during deployment.

One of these two issues strikes me as a bug:
 1) Why wasn't the MDB hooked up to the queue without needing an activation-config block in
openejb-jar.xml?
 2) If that's an error, why is activation-config optional for an MDB in openejb-jar.xml and
why didn't it cause a deployment error?

In any case, I think deployment should always fail if an MDB is not actually hooked up to
a destination.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators:
   http://issues.apache.org/jira/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see:
   http://www.atlassian.com/software/jira


Mime
View raw message