forrest-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From David Crossley <cross...@apache.org>
Subject Re: IDs in How-to FAQ - no anchors in HTML documents?
Date Mon, 13 Oct 2008 02:11:18 GMT
David Crossley wrote:
> david wrote:
> > 
> > I experienced another problem in my forrest project.
> > 
> > I wrote a short how to using the How-To DTD. Like in the sample page I
> > used a faqs item for the FAQ.
> > I created the following sample document to show the problem:
> > 
> > <!DOCTYPE howto PUBLIC "-//APACHE//DTD How-to V2.0//EN"
> > "http://forrest.apache.org/dtd/howto-v20.dtd">
> > <howto>
> >   <header>
> >     <title>Sample</title>
> >     <last-modified-content-date date="2008-10-12" />
> >   </header>
> >   
> >   <steps title="The Steps">
> > 	  	<p>See <a href="#entry">sdaf</a></p>
> >   </steps>
> > 	
> > 	<faqs>
> > 		<faq id="entry">
> > 			<question>The question</question>
> > 			<answer>And the answer</answer>
> > 		</faq>
> >   </faqs>
> >   
> > </howto>
> > 
> > My problem is that no HTML-anchor is created for the FAQ entry. I mean
> > normally when I write a FAQ page without the surrounding how to such an
> > anchor will be created, it looks something like:
> > 
> > <a name="entry"></a>
> > 
> > Well, when using the FAQ in a how to document no anchor with my defined ID seems
> > to be created. Instead I find the following:
> > 
> > <a name="1+The+question"></a>
> > 
> > Did I do something wrong? And if not, is there possibly a reason why the behavior
> > of forrest seems to change when using faqs in a howto?
> > 
> > Thanks a lot,
> 
> Not much time to look, but i can give you some
> quick pointers.
> 
> It seems that you might have found a bug.
> Or maybe the automated id-generation is a feature
> (i don't know).
> 
> I looked at the example document:
> http://forrest.apache.org/docs/howto/howto-howto.html
> Its first FAQ should be "#faq-difference".

The current version of that document has moved to
http://forrest.apache.org/howto-howto.html
i.e. $FORREST_HOME/site-author/content/xdocs/howto-howto.xml

> If you are seriously considering using Forrest then
> it would be good to understand its internal processing.
> 
> Following this bug might be a good exercise.
> 
> The sitemaps involved in "howto" and "faq" processing are
> $FORREST_HOME/main/webapp/sitemap.xmap which passes to
> $FORREST_HOME/main/webapp/forrest.xmap and faq.xmap
> which refer to the stylesheets
> $FORREST_HOME/resources/stylesheets/howto-to-document.xsl
> and faq-to-document.xsl and faqv20-to-faqv13.xsl
> (the latter is because document-v13 is the internal
> format, not document-v20).
> 
> -David

Mime
View raw message