forrest-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Thorsten Scherler <thors...@apache.org>
Subject Re: i18n: menu or doc, but not both! (and no language override menu)
Date Sun, 29 May 2005 19:35:35 GMT
On Thu, 2005-05-26 at 19:45 +0200, Børre Gaup wrote:
> Gaskavahkku, miessemánu 25. b. 2005 19.26, Sjur Moshagen čálii:
> > Hello,
> >
> > I've been silent for a long time - sorry for not giving any feedback
> > sooner!
> >
> > We have now tested the i18n features with the latest svn version (of
> > today), and the behaviour we find is a little strange. Here's what
> > we've done, and the result:
> >
> > - made a new dir
> > - fresh forrest seed
> > - turned forrest.i18n on
> > - added index.sme.xml and index.no.xml to .../xdocs/
> > - added menu_sme.xml (menu_no.xml is part of the distro)
> >
> > The outcome:
> >
> > $ forrest run
> >
> > In the browser:
> >
> > localhost:8888/index.html
> > -> Norwegian menu, default (English) page (Norwegian locale from the
> > browser)
> >
> > localhost:8888/index.html?locale=sme
> > -> English menu, North Sámi (sme) page
> >
> > localhost:8888/index.html?locale=no
> > -> English menu, Norwegian page
> >
> > That is, it is not possible to override the menu locale, only the
> > document locale. When the menu locale is not taken from the browser
> > (because of a URL override), it falls back to the default.
> >
> > That is, it is almost impossible to get the document and menu locales
> > to match:-(
> >
> > On the *very* positive side, Forrest does not any more (=since last
> > time we tested) return a 404 when it can't find a specified locale.
> >
> > Also, when i18n is turned on, we would expect a language override
> > menu to be generated, but see none. What is needed to get one?
> >
> > Thanks for the great work on Forrest, we're looking forward to the
> > 0.7 release:-)
> >
> 
> Hello, I am Sjurs co-worker, and we continued our research on forrest i18n.
> 
> I tested the i18n features of forrest-0.7-dev, svn revision 106393, using the 
> same method as described above, except that the index.xml file was renamed 
> index_sme.xml. 
> 
> Using the same URL's as above I get the correct languages in both menus and 
> documents, and an internal server error when specifying a non-existing 
> locale.
> 
> So, the expected behavior would be if forrest behaves like the old svn version 
> with regards to specifying a locale, and degrades gracefully if the requested 
> locale does not exist, as in the new svn version.
> 
> Is it easy to fix, or should we open an issue in the bug tracker?
> 

Yes, please add it to the tracker.

Maybe the blog of Juan can be from help:
http://casa.che-che.com/blog/

salu2
-- 
thorsten

"Together we stand, divided we fall!" 
Hey you (Pink Floyd)


Mime
View raw message