forrest-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Matthias Wessendorf" <maili...@matthias-wessendorf.de>
Subject RE: ANT-integration
Date Wed, 01 Dec 2004 13:39:21 GMT
mmm,

strange...

after I added the <ant/>-task etc inside of my build.xml
I got:

Buildfile:
C:\Programme\eclipse-SDK-3.0-win32\eclipse\workspace\MyFaces\build\build
.xml
forrestBuild:
     [echo] Building website via Apache Forrest!
init-props:
     [echo] Loading project specific properties from
C:\Programme\eclipse-SDK-3.0-win32\eclipse\workspace\MyFaces\forrest.pro
perties
     [echo] Loading user specific properties from C:\Dokumente und
Einstellungen\Administrator\forrest.properties
     [echo] Loading default properties from
C:\java_libs\apache-forrest-0.6\src\core\context\default-forrest.propert
ies
   [filter] Reading filters from
C:\Programme\eclipse-SDK-3.0-win32\eclipse\workspace\MyFaces\build\tmp\p
rojfilters.properties
     [echo] -- Warning --
     [echo] Using skin "forrest-site" which is deprecated.
     [echo] Please migrate to one of the new skins listed in
forrest.properties.
     [echo] The skin that most likely resembles these ones is called
'pelt'.
echo-settings:
check-skin:
fetch-skins-descriptors:
fetch-skin:
unpack-skins:
init-skins:
init:
-prepare-classpath:
check-contentdir:
examine-proj:
validation-props:
validate-xdocs:
BUILD FAILED:
C:\Programme\eclipse-SDK-3.0-win32\eclipse\workspace\MyFaces\build\build
.xml:404: Following error occured while executing this line
C:\java_libs\apache-forrest-0.6\src\core\targets\validate.xml:143:
Parser org.apache.crimson.parser.XMLReaderImpl doesn't recognize feature
http://apache.org/xml/features/validation/dynamic
Total time: 4 seconds



Regards,
Matthias

> -----Original Message-----
> From: Ross Gardler [mailto:rgardler@apache.org] 
> Sent: Wednesday, December 01, 2004 2:16 PM
> To: user@forrest.apache.org
> Subject: Re: ANT-integration
> 
> 
> Matthias Wessendorf wrote:
> {ANT build doesn't work, forrest site does)
> 
> Comparing the output of your ANT target to the /forrest site/ 
> target I 
> notice many differences, such as:
> 
> ANT:
> 
> Loading project specific properties from 
> C:\Programme\eclipse-SDK-3.0-win32\eclipse\workspace\MyFaces\f
> orrest.properties
> 
> FORREST:
> 
> Loading project specific properties from 
> C:\Programme\eclipse-SDK-3.0-win32\eclipse\workspace\MyFaces\b
> uild\forrest.properties
> 
> If we look at forrest.build.xml to see how these locations 
> are generated 
> we find:
> 
> <echo message="Loading project specific properties from 
> ${project.home}${/}forrest.properties" />
>      <property file="${project.home}/forrest.properties" />
> 
> So, the problem appears to be that ${project.home} is not set 
> correctly. 
> Looking at where it is set in forrest.build.xml we find the following 
> just a couple of lines before the above:
> 
> <property name="project.home" location="." />
> 
> Since your ant build file is not in the root of your project 
> directory 
> (you have it in your build directory), this line is setting 
> project home 
> incorrectly and results in the above errors.
> 
> SOLUTION
> ========
> 
> Your Ant target should be sopmething like:
> 
> 	<target name="init.props"
> 	<target name="forrestBuild" depends="init.props">
> 	  <echo>Building website via Apache Forrest!</echo>
> 	  <ant antfile="${env.FORREST_HOME}/forrest.build.xml">
>              <property name="project.home" location=".."/>
>            </ant>
> 	</target>
> 
> Please let me know if this works as I'll create that FAQ 
> entry from it.
> 
> Ross
> 


Mime
View raw message