forrest-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Clay Leeds (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Updated: (FOR-872) Updated odt_to_xhtml.xsl to pass <title> & <h1> elements.
Date Thu, 04 May 2006 23:27:17 GMT
     [ http://issues.apache.org/jira/browse/FOR-872?page=all ]

Clay Leeds updated FOR-872:
---------------------------

    Attachment: odt_clay_004.diff

Updates resources/stylesheets/odt-to-forrest-xhtml.xsl to enable passing of images pasted
into ODT files, as well as passing <strong> (bold) and <em> (italic) text.

Unfortunately, as with the old SXW format, it appears OpenOffice.org is inconsistent in how
it applies strong emphasis ('bold'). I suspect is similarly inconsistent with italic, but
I haven't tested.

In the following example, some bold items were styled 'on-the-fly' as "T1", according to this
definition in the content.xml file:

<style:style style:name="T1" style:family="text">
  <style:text-properties fo:font-weight="bold" style:font-weight-asian="bold" style:font-weight-complex="bold"
/>
</style:style>

The above is similar to how Dreamweaver creates a CSS stylesheet on-the-fly, embedded at the
top of an HTML file.

Here's one snippet of my ODT file:

<text:p text:style-name="Standard">
  <text:span text:style-name="T1">
     ACME Systems
  </text:span>
  actively markets 
  <text:span text:style-name="T1">
    ACME
  </text:span>
  , a fully-integrated product movement and accounting system developed specifically for the
industry. 
  <text:span text:style-name="T1">
    ACME
  </text:span>
  stands for 
  <text:span text:style-name="Strong_20_Emphasis">
    A
  </text:span>
  nother, 
  <text:span text:style-name="Strong_20_Emphasis">
    C
  </text:span>
  ool, 
  <text:span text:style-name="Strong_20_Emphasis">
    M
  </text:span>
  ediocre 
  <text:span text:style-name="Strong_20_Emphasis">
    E
  </text:span>
  ntity. The applications have been in operation since 1990 in the industry. 
</text:p>

All items styled as "T1" or "Strong_20_Emphasis" are bold when displayed in OOo. Unfortunately,
since ACME Systems is styled as T1, instead of Strong_20_Emphasis, it does not display as
bold in my output. I would have to trap for T1, as well, which this attachment does not do.

> Updated odt_to_xhtml.xsl to pass <title> & <h1> elements.
> ---------------------------------------------------------
>
>          Key: FOR-872
>          URL: http://issues.apache.org/jira/browse/FOR-872
>      Project: Forrest
>         Type: Improvement

>   Components: Plugins: Potential new
>     Versions: 0.8-dev
>     Reporter: Clay Leeds
>     Assignee: Thorsten Scherler
>     Priority: Minor
>      Fix For: 0.8-dev
>  Attachments: odt_002.diff, odt_clay_003.diff, odt_clay_004.diff, odt_plugin.diff, odt_to_xhtml-forrest.xsl,
resources.xmap
>
> Modified odt_to_xhtml.xsl to pass the first text heading (office:document-content/office:body/office:text/text:h[1])
as the Forrest output's HTML <title> & <h1> elements.
> Eventually, this will be changed to grab the OpenDocument 'Title' attribute (/office:document-meta/office:meta/dc:title).

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators:
   http://issues.apache.org/jira/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see:
   http://www.atlassian.com/software/jira


Mime
View raw message